HomeActualitateSă nu vorbim despre Omerta în casa Famigliei

Să nu vorbim despre Omerta în casa Famigliei

Știrea seacă de Mediafax, preluată ca atare de către mass media sună așa: “Melania Vergu, fostă consilieră a ministrului Educației, a fost condamnată de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru înșelăciune, conflict de interese și fals în documente la obținerea unor fonduri europene. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată”.

Ce nu prea zice mass media decât cu un sfert din gurița dătătoare de informații, este că avem de a face cu mare ex-jurnalist deontolog din gașca Adevărul și Gândul a marelui Crucișător de Presă. Și că acesta este sfârșitul firesc atunci când jurnaliștii au pretenția să se transfere în politică numai că știu să mângâie/biciuască cu verbul bine.

Așa că este bine ca jurnalist care te ceri la muncă printre politicieni să gândești dacă ești în posibilitatea de-a arunca primul cu verbul, comparația și locul comun. Cum n-a făcut-o Melania Vergu, ex-jurnalista Adevărul/Gândul, despre ale cărei rătăciri deloc morale pe coridoarele Ministerului Educației aceste două repere ale mass media românești nu au suflat nici măcar de-o analiză – deși făcea parte din anturajul lui Funeriu, un (pe atunci) ministru al unui odios partid de Guvernământ, tocat zilnic în editoriale și analize apocaliptice.

Pentru cititorii care au deschis mai târziu site-ul, fac un rezumat: Melania Mandas Vergu a fost un ziarist român cu adevărat specializat în domeniul educației – numai despre asta scria; iar analizele sale de la Adevărul și, ulterior, Gândul erau clonțoase și nemiloase. Și cum orice luptă duce la câte un rezultat, ex-jurnalista a ajuns consilier al ministrului Educației, Daniel Funeriu – asta după ce, ceilalți doi miniștri ai aceluiași partid, Hărdău și Miclea și-au luat-o sistematic în freză. Din această funcție, domnia sa a patronat o firmă aflată într-o profitabilă relație de afaceri cu ministerul. C-așa-i în capitalismul de cumetrie. Delicatețea/solidaritatea celor din mass media în ceea ce o privește tot Omerta se cheamă. Așa că să nu vorbim despre Omerta în casa Famigliei…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare