Senzațional! Adrian Năstase s-a împușcat din cauza filosofiei existențialiste

de Radu Uszkai , 21 iunie 2012
nastase

Academia Cațavencu a reușit să intre, în sfârșit, în posesia adevăratului motiv al tentativei de suicid a fostului premier Adrian Năstase, condamnat, în cursul zilei de ieri, la doi ani de bulău cu executare. Deși presa a speculat, începând cu aseară, că Adelu a făcut asta din cauza lui Băsescu sau pentru că sentința l-a făcut instabil, surse apropiate acestuia ne-au declarat, în exclusivitate, că adevăratul motiv al glonțului înspre jugulară a fost acela că Năstase a descoperit filosofia existențialistă.

Aceasta este informația pe care au reușit să o obțină reporterii noștri de la una dintre vecinele din Zambaccian ale fostului premier. Aceasta ne-a declarat că l-a văzut pe acesta de fiecare dată când mergea la o audiere la tribunal cu niște cărți de Heidegger sau Sartre. Se pare că, de când a pierdut puterea în 2004, Năstase a rămas complet fără un sens în viață: nu mai putea comite acte de corupție pentru că nu mai avea nicio funcție oficială, nu mai reușea să pună pe nimeni să bată jurnaliști și nimeni nu voia să-i mai numere ouăle.

Din câte se pare, după ce Băsescu i-a luat jucăria, Bombo a găsit o consolare în filosofie existențialistă, dedicându-și fiecare zi căutării ființei autentice. Astfel, cel mai probabil, pasajele despre sinucidere și moarte ale lui Sartre și Heidegger l-au bulversat complet. Când polițiștii au venit la el, Năstase a mers în bibliotecă să ia cărțile acestora la pârnaie, dar sentimentul apăsător al devenirii întru moarte l-a determinat să-și tragă un glonte în jugulară.

Comentarii

+