HomeActualitateBOR lansează Serviciul Mobil de Aghesmuire

BOR lansează Serviciul Mobil de Aghesmuire

Biserica Ortodoxă Română, prin organul său principal de conducere, Patriarhia Română, sub înaltul patronaj al Prea Fericitului Daniel, Părinte Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, introduce în premieră mondială Serviciul Mobil de Aghesmuire.

Pentru că primește foarte multe cereri de sfințire, BOR a decis să achiziționeze un elicopter special creat pentru stingerea incendiilor, pe care l-au convertit la creștinism. Mai exact, în loc să stropească cu apă pădurile în flăcări, elicopterul va stropi cu agheasmă pădurile care trebuie sfințite, terenurile agricole, parcurile de mașini, aeroporturile ș.a.m.d.

Deocamdată există doar un singur heliport, în curtea Mitropoliei, dar pe acoperișul viitoarei Catedrale, împrejurul crucii din aur, vor fi făcute șase locuri de aterizare. Prima unitate mobilă deservește Bucureștiul și județele învecinate, dar, promite Patriarhia, în scurt timp, prin fonduri de la Dezvoltare și cu ajutorul donațiilor de la enoriași, vor fi achiziționate elicoptere pentru fiecare mare Mitropolie din țară. Echipajul elicopterului provine din rândurile BOR, a fost special pregătit la Școala de Aviație și are următoarele funcții sfinte și sfințite: părinte-comandor, părinte-mecanic de bord, părinte-secund.

De asemenea, pentru că BOR respinge preacurvia, la bord nu vor fi parașute. „Părinții vor aplana căderea, folosindu-se de uniformele din dotare, de patrafir și restul”, ne-a declarat unul din preoții echipajului mobil. Din același motiv, pe pistă nu vor fi felinare roșii. Regulamentele aviatice au fost schimbate pentru a permite cădelnițe albe.

În principiu, alimentarea cu agheasmă se face la Mitropolia unde-și are echipajul baza, dar la caz de nevoie se permite alimentarea din orice curs de apă. Sfințirea apei se face în zbor, până la locul de destinație. Controlorii de trafic aerian au fost, de asemenea instruiți cum să răspundă în caz de urgență. Un părinte-comandor va declara stare de urgență folosind cuvintele „Doamne-ajută”. Dacă un controlor va auzi cuvintele „Doamne iartă-mă”, înseamnă că e prea târziu să mai facă ceva.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare