HomeActualitateSfaturi despre numele site-ului, domenii si subdomenii

Sfaturi despre numele site-ului, domenii si subdomenii

Daca esti la inceput de drum atunci cand vine vorba de crearea unui site, unele dintre cele mai banale lucruri ti se vor parea destul de dificil de ales, iar aici ne referim in special la numele site-ului (desi sunt unele momente in care acesta se allege destul de rapid si usor), precum si daca e mai bine sa optezi pentru un domeniu propriu sau un subdomeniu (iar daca da, care sa fie acestea).

Vom incerca in randurile urmatoare sa te ajutam sa iei cele mai bune decizii in ceea ce priveste aspectele mentionate mai sus. Toate aceste informatii pot fi gasite mai detaliat pe site-ul http://www.cumfaciunsite.net/ pe care ti-l si recomandam daca vrei sa afli mai multe sfaturi care sa iti fie de ajutor.

Cum alegi un nume de domeniu potrivit pentru site-ul tau?

 

Acest pas este unul care poate fi dificil chiar si pentru cei mai experimentati dintre noi. Motivul? Sunt foarte multe variabile implicate, iar inspiratia nu este intotdeauna la cote maxime. Chiar si atunci cand respecti niste puncte cheie in procesul de brainstorming tot poate sa iti ia un timp semnificativ sa te hotarasti.

 

Lucrurile sunt foarte simple atunci cand ai drept prioritate crearea unui site care sa iti reprezinte compania. De ce? Pentru ca aici pur si simplu o sa alegi drept nume denumirea companiei tale. Pana la urma acest lucru este chiar prioritar, deoarece doar in acest fel o sa poti creste brand awareness-ul, care e principalul motiv pentru care vrei sa lansezi un site, nu-i asa? La fel de simple sunt lucrurile si pentru site-ul personal, deoarece aici poti opta pur si simplu pentru numele tau (de exemplu prenumenume.ro)

Problemele incep sa apara in momentul in care vrei o denumire noua, care sa duca intr-un final la crearea unui nou brand pe piata. Sunt trei lucruri de care trebuie sa tii cont aici.

Primul: asigura-te ca numele ales este brandabil, adica clientii / cititorii tai sa iti retina cu usurinta site-ul dupa numele pe care il are si sa il duca cu gandul direct la nisa pe care tu activezi.

Al doilea: asigura-te ca numele este unul memorabil, usor de retinut. Stai departe de denumirile foarte lungi sau care contin grupuri de cuvinte sau litere care pot fi usor confundate atunci cand sunt rostite (de exemplu x, y si w). De asemenea, nu e chiar recomandat sa fie prezenta cratima sau cifre.

Al treilea: alege un nume care sa fie atragator. Nu trebuie sa fie ceva banal sau care sa se apropie foarte mult de o denumire a unui site rival.

Merita sa alegi un subdomeniu sau mai bine mergi direct pe mana unui domeniu propriu?

Atunci cand cineva este la inceput de drum acesta cade usor in capcana alegerii unui subdomeniu, crezand ca in acest fel va avea costuri minime (care de fapt sunt inexistente aici). Cele mai comune subdomenii sunt wordpress.com, blogspot.com si weebly.

[image image-id=”49186″ height=”400″ width=”400″ image-title=”domeniu”]

Din pacate nu putem spune ca o astfel de alegere este una inspirata. Pe termen lung iti va fi destul de greu sa te dezvolti. In plus, esti la mana acestor platforme care in orice moment iti pot sterge site-ul daca considera ca ai incalcat termenii si conditiile lor (asta pentru ca practic site-ul nu iti apartine, ci este o proprietate a firmei care ofera serviciul respectiv). De asemenea, Google nu te va pozitiona foarte sus in motorul de cautare, deoarece un subdomeniu va fi intotdeauna inferior in rang unui domeniu propriu.

Cel mai bine este ca tu sa iti indrepti atentia chiar de la inceput spre un domeniu propriu. Acesta poate fi pe .ro (situatie in care investitia va fi una mai mare, dar nu exagerat) sau, daca intr-adevar vrei ceva mai ieftin, .com, .net sau .info, fiecare dintre acestea ajutandu-te sa te dezvolti. Daca faci o treaba buna vei ajunge chiar sa fii cautat de unele companii pentru a le promova produsele sau serviciile pe care le ofera.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare