HomeActualitateȘi zici că nu votezi? Înseamnă că-l votezi pe...

Și zici că nu votezi? Înseamnă că-l votezi pe Dragnea și nu știi!

Când veneau băieții cu ochi albaștri, doi câte doi, și-ți sunau la ușă să te mai întrebe de una-alta – ce-ți fac copiii, dacă nevasta e bine, dacă soacra e tot clonțoasă și de ce dracului nu te-ai dus la vot până la ora aia, ți-ai fi dat și-un rinichi gratis să ai și tu ocazia să votezi liber și nu să pui ștampila, cu spaimă și silă, tot pe Savanta&Cârmaciul.

Au trecut niște ani – nu prea mulți -, au murit niște oameni – dureros de mulți – și ți-ai câștigat acest drept. Azi poți să votezi pe cine vrei, că nu-ți mai dă nimeni în cap dacă nu pui ștampila pe Pingelică. Dar tu refuzi să o faci. Că tot degeaba, că vin ai voștri, pleac-ai voștri, noi rămânem tot ca proștii, că nimic nu se schimbă, că nu vrei să te mânjești sau să regreți pe urmă că ”uite, bă, pe cine am votat”. Da, ai fost păcălit, ai fost mințit, ți s-a promis marea cu sarea și apoi nu ți s-a dat nimic. Personaje în care ai avut încredere și care strigau cât le țineau bojocii că o să facă dreptate și adevăr în România sunt acum cei mai mari dușmani ai adevărului și dreptății. Însă asta nu e o scuză pentru tine. Pentru că acum poți face diferența. Acum ai alternativă. Acum vezi și știi – evident, dacă nu trăiești sub un clopot de sticlă, fără acces la Internet, televizor, radio, radio-șanț etc și nu ieși niciodată din veceul din fundul curții – cine merită votat și cine nu. Vezi că pe lista partidului cu care ai fi vrut să votezi apare un penal? Votezi pe altcineva, despre care știi că e cinstit, dar VOTEZI, nu stai acasă.

Și pe 11 decembrie, mai mult ca niciodată, trebuie să votezi. Pentru că, dacă nu votezi tu, vor vota alții și pentru tine. E simplu. Zici că nu-l votezi pe Dragnea, că e hoț? Păi tocmai l-ai votat, prin atitudinea ta. Căci, dacă tu și alți un milion ca tine, ați veni să puneți ștampila pe altcineva, Dragnea nu s-ar mai alege cu 100%, ci poate nu s-ar mai alege deloc. Pe când așa, tu nu votezi, ăla nu votează, aia se pișă pe el de vot, în schimb votanții lui Dragnea – îi știi, ăia pișați pe ei, de beți – sunt negreșit la urne și-i asigură majoritatea absolută mustăciosului de Teleorman. Logica e simplă: nu vrei să participi la jocul ăsta democratic, deși meriți, pentru că ești bun cetățean, ai studii, slujbă bună, carieră solidă, ai făcut ceva pentru țara asta? Nu-i nimic, o să participe alții, care n-au făcut nimic pentru ea, în schimb sunt, ca și tine, bipezi și au grai – vag – articulat. Pentru că asta e democrația: când doar imbecilii votează, deștepții nu mai contează.

Nici pe șoșonarii lui Dragnea nu i-a întrebat cineva dacă vor sau nu corupți în Parlament. Și chiar dacă i-ar întreba, lor nu le-ar păsa. Mulți dintre ei nu plătesc impozite, nu plătesc taxe, nu plătesc asigurările sociale, nu plătesc nimic. În schimb, primesc de toate: câte zece lei în plus la pensie – îi iei, nu-i dai. Câte o sută în plus la ajutorul social – iarăși, îi iei, nu-i dai. O altă sută dacă mai toarnă încă șapte copii – iarăși, îi ei, nu-i dai. Deci ce-au de pierdut dacă în Parlament intră unii ca Dragnea, care le tot dau? Absolut nimic. Au doar de câștigat.

Ăla care pierde ești tu. Pentru că, în caz că nu ai înțeles, jocul ăsta pe care refuzi să-l joci de 26 de ani, căci ești prea fudul să o faci, e un joc de sumă zero: unii primesc, alții dau, dar țara rămâne tot pe zero. Și prostul nu e cretinul ăla cu două clase care votează pe-un țoi cu țuică. Prostul ești tu, cu multe clase, care nu votezi deloc. Pentru că, spre deosebire de pomanagiii, asistații și putorile care nu mișcă un deget să primească bani, fiindcă îi primesc gratis, în schimbul vânzării votului, tu muncești de te ia cu călduri și dai o grămadă de bani la stat. Măcar dacă ți-e milă de truda ta, de mâinile și capul tău, mergi și votează.

Iar aici nu e vorba doar de banii tăi, pe care penali ca Dragnea ți-i iau, cu țârâita, din orice lucru pe care-l cumperi, de la o pâine la un litru de benzină, prin taxe, teveauri, accize și alte biruri. Aici e vorba de ceva mult mai serios. E vorba de viitorul copiilor tăi. Cum o să-i poți privi în ochi dacă peste ani, când vor afla că tu nu ai votat, ci i-ai lăsat pe alții să voteze, te vor întreba de ce ai fost laș? Te vor întreba de ce nu au o țară așa cum își doresc, ci sunt nevoiți să plece încotro văd cu ochii, pentru că aici nu mai e nimic de făcut? Ce-ai să le spui atunci? Că ți-a fost silă? Că ți-a fost lene, lehamite sau, pur și simplu, nu ți-a păsat? Ajunge că de un sfert de veac milioane de români au plecat din țara asta sărăcită. Dacă-ți iubești copilul și vrei să-l vezi împlinit aici și nu peste mări și țări, lăsându-te singur, cu egoismul tău, când vei fi bătrân și bolnav, mergi pe 11 decembrie la vot. Poate că n-o să fii mândru că ești român, dar sigur o să fii mândru de tine.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare