HomeActualitateSorin Oprescu şi parandărătul de la miezul nopţii

Sorin Oprescu şi parandărătul de la miezul nopţii

Ocupat până peste cap cu treburile Capitalei, pe care o păstoreşte de mai bine de şapte ani, Sorin Oprescu n-avea săracul, toată ziulica, nici măcar timp să răsufle, darămite să ia şpagă. Aşa că o lua noaptea, pe principiul baladesc “Ziua ce nu lua, prăduia noaptea”. Şi chiar atunci şi-au găsit, drăgăliţă Doamne, să vină procurorii DNA peste el, să-l prinză în flagrant, pe când îndesa în buzunare mititica sumă de 25.000 de euro. Suma era, probabil, doar un antreu, o măslină, un ghiudem, o atenţie, la o masă mai bogată, pe care însă edilul n-a mai apucat s-o înfulece. Că şi procurorii ăştia haini mai sunt, domnule! În noaptea de sâmbătă spre duminică, în loc să stea cu familia, cu prietenii, la un chef, la o chindie, la o ceva, acolo, ei pândesc să vadă pe cine mai jupoaie primarele de bani.

Culmea e că, până la urmă, nici n-a mai fost nevoie să-l toarne consilierii, deja arestaţi, ai lui Oprescu, s-a băgat el singur în gura lupului. Dar cât de prost sau, dacă vreţi, cât de lacom să fii ca, după ce vezi că pică, în jurul tău, funcţionarii corupţi din Primărie ca muştele date cu spray, tu să continui să iei şpagă? Primarul General a fost însă, probabil, total încrezător că lui nu i se poate întâmpla nimic, că el e intangibil, precum pongolezii africani care se ungeau cu grăsime vrăjită, convinşi că aşa o să devină invizibili la gloanţele englezilor. Oprescu n-avea grăsime magică, avea doar osânză de îmbuibat, făcută şapte ani pe veresie, cât a stat la Primărie, dar nu l-a ajutat cu nimic. O să meargă acum Sorinachio – cum îl alintau subalternii, cu simpatie, dar şi un fel de invidie ascunsă – la puşcărie, printre brazilieni sadea, sporind, cu faima lui, galeria numelor sonore de primari-pârnăiaşi: Mazăre, Apostu, Vanghelie, Nechita etc, etc, etc.

Dacă acest Sorinel Nuştiu, acest şmecheraş cu aere de manelist, ajuns în fruntea Bucureştiului şi care, până acum, când îl întrebai “Ia cineva bacşiş în Primăria Capitalei?”, ridica din umeri, a încasat doar într-o sâmbătă seara 25.000 de euro, vă daţi seama cât o fi încasat în şapte ani? Ne mai mirăm de unde a avut bani de vile, maşini, iacht în Grecia şi alte mărunţişuri? Şi-or da seama pensionarii rupţi în cur, care l-au votat în două rânduri pe populistul ăsta găunos, câţi bani, câte şpăgi a încasat edilul 10% (parandărătul lui din orice şpagă) în cei şapte ani de când ei l-au proţăpit în fruntea bucatelor? Foarte probabil, nu. Va fi suficient să facă Gâdea şi ceilalţi spălători de morţi politici de la Antena 3 câteva emisiuni în care să-l înfăţişeze drept victimă nevinovată a regimului băsisto-iohannist, şi toată pulimea, cum îi plăcea primarului să-şi alinte votanţii, o să-l mai aleagă şi la anul, chiar dacă, între timp, Oprescu o să fie deja ales şef de celulă la Jilava.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare