HomeActualitateSpune-mi cu ce te îmbraci ca să-ți spun ce...

Spune-mi cu ce te îmbraci ca să-ți spun ce legi faci

Valeriu Zgonea, singurul acar din România care a descoperit cum poți să treci direct de la ciocănelul pentru lovit osiile vagonului la ciocănelul de ședință din Camera Deputaților, vrea să facă un cod de conduită al parlamentarilor. Acum câteva zile, Valeriu a zgonit în sală un pedelist care a avut tupeul să vorbească de la tribună înțolit doar cu o cămașă cu mânecă scurtă. „Nu vă permit să vorbiți la microfon dacă nu aveți haină”, l-a muștruluit tartorele pe colegul care nu era tocmai trendy.

Îmi imaginez o scenă în care un parlamentar îmbrăcat lejer urcă la tribună și ține un discurs despre, să zicem, Roșia Montană, gazele de șist și eolienele din Dobrogea. Despre cum se strică România de dragul unor comisioane. Presupun, prin absurd, că discursul este lucid, logic și dezinteresat. După câteva fraze bine meșteșugite se aude o o bătaie în microfon, urmată de intervenția iritată a lui Zgonea: „Colega, sunteți în pantaloni scurți și purtați un tricou roșu. Aveți plete, iar de bărbierit, n-ați mai făcut-o de vreo două zile. Gata, marș în sală!”.

La microfon îi vine rândul unui parlamentar la patru ace, pomădat și cu cinci kile de gel în păr. Cămașă londoneză, pantofi italieni, butoni aduși tocmai din Paris. Ceas elvențian din aur, curea din piele de crocodil vânat în rezervație. Parfum de 2000 de euro mililitrul. Orhidee la butonieră, pe deget inel cu smarald cât ochiul boului. Totul, dintr-un salariu de o mie cinci sute de euro. Parlamentarul vrea să treacă o lege care să-i protejeze interesele de afaceri- afaceri de care, bineînțeles, nu se ocupă el, ci mătușa de 80 de ani. Zgonea e-n extaz. La vederea luxului i se aburesc ochii de fericire. Nici nu mai așteaptă să termine expunerea (de altfel, agramată și ilogică), o propune în pripă spre aprobare și el însuși ridică frenetic cinci mâini în aer, ca să iasă votul.

Fiindcă, știți cum se spune:  lupul își schimbă părul, dar.

Exclusiv online

PS: În pag.16 a Academiei Cațavencu, numărul care apare luni, 5 august, găsiți un shooting de modă cu Valeriu Zgonea. Exclusivitate Academia Cațavencu!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare