HomeActualitateȚesătoarea Mărioară îl grapinează pe Pleșu

Țesătoarea Mărioară îl grapinează pe Pleșu

Lume, lume, s-o pus zilele acestea de-un scandal mare prin târg, mai ceva ca-n piesele lui Caragiale. Astfel, tot poporul a putut să citească, să audă sau să vadă cum cuconeta Maria Grapini i-a tras o ciufuleală strașnică lui Andrei Pleșu care într-un stil cât se poate de articulat a spus lucrurilor pe nume. Și toate acestea pentru că domnul Pleșu a îndrăznit să critice personaje din colorata politică românească, cum ar fi Gheorghe Funar, Olguța Vasilescu, Mirel Palada, senatoarea fomistă Cristiana Anghel și nu în ultimul rând Maria Grapini.

Ia uitați ce zice despre domnul Pleșu vânjoasa copreședintă a PUPsl sau POPsl sau PPusl sau cum pisici s-or mai numi ultimele rămășite ale grandiosului USL:

“Sunteţi un frustrat domnule Pleşu. Aţi fost în vreo trei guverne ministru, aţi fost mare consilier prezidenţial şi nu aţi făcut NIMIC. Absolut NIMIC! Criticaţi pe alţii care lasă ceva în urma lor, prin munca lor; pe cei care s-au implicat în proiecte sociale, educaţionale, culturale. Puteţi spune când aţi ajutat un tânăr talentat, un copil bolnav, un bătrân? Puteţi spune dacă aţi sădit un pom, aţi făcut o fântână, aţi ajutat la construcţia unei case mistuită de flăcări, aţi creat un loc de muncă? Sau, să revenim la sfera dumneavoastră intelectuală – aţi susţinut editarea unui tânăr scriitor? Vă consideraţi mai presus de alţii şi cu aerul unui om plin de el (aveţi şi unde pune, dacă ne uităm la gabarit) persiflaţi pe toată lumea!”

Putem observa în vorbele de duh ale madamei nu numai acea grapineză impecabilă cu care ne-a obișnuit, cât și Puterea Umanistă ce-o mână în luptă pe Mărioara precum și multitudinea sinapselor ce populează creierul dânsei. Iar pentru că orice afirmație trebuie să aibă și un argument, doamna Grapini insistă în “telectualitatea” ei, reiterând spusele anterioare și reproșându-i domnului Andrei Pleșu că nu e om de acțiune. Voila de vedeți mai jos:

“A fost o reacţie la un mesaj postat de o doamnă în care Andrei Pleşu spunea tot felul de lucruri despre mine. I-am răspuns că îl consider pe Andrei Pleşu un frustrat care nu a făcut nimic în două mandate de ministru şi un mandat de consilier prezidenţial şi l-am întrebat dacă el a făcut ceva, dacă a subvenţionat o casă la un tânăr, dacă a sădit un pom. România nu are nevoie de intelectuali infatuaţi şi umflaţi, ci are nevoie de intelectuali educaţi care să facă ceva”, a bolborosit multiculturala.

Într-adevăr, tanti Maria, ar fi mai degrabă cazul ca matale să fii frustrată că domnul Pleșu e Doctor honoris causa al Universității “Albert Ludwig” din Freiburg, oraș care apropo e în Germania, că a scris o groază de cărți, că a primit numeroase premii și distincții în Franța, SUA, Peru, cât și în țară. Și unde mai pui că a mai fost și discipolul lui Constantin Noica, alături de Gabriel Liiceanu și alți intelectuali al căror nume nu ți-a trecut îndeajuns de mult pe la urechi încât să-i poți lua în derâdere.

Dar ia să vedem noi ce studii apar în biografia doamnei Grapini, căci încă  nu știm dacă e fluentă în limbi vechi ca să putem zice Curriculum Vitae. Așadar, pe lângă școlirea la “Academia” Dan Voiculescu care în prezent bloguiește din Beciul Domnesc, pe site-ul PUPsul, PIPuls (sau cum i-o zice, mama lui de acronim) apare că Măriuca a făcut între 1969 și 1973 liceul teoretic Berești din Galați, ca ulterior să se îndrepte către Institutul de Politehnică “Gheorghe Asachi”, Facultatea de Textile, specializarea “Tehnologia Mecanică a filării și țesării” din Iași. Totodată, Grapinata e o mare amatoare de sport și scrabble, lucruri consemnate la secțiunea “hobiz”.

Deci indubitabil madama de pică în gropi e o femeie de ultra acțiune, o veritabilă Wonder Woman contemporană. Pe lângă faptul că “înfrumusețește” limba română, în urma multor jocuri de scrabble care-i păstrează alertă gaura minții, Grapini plantează copăcei și pune umărul la “construcția”, pardon construirea caselor mistuite de flăcări. În plus e și doxă în țesături și filări. Ba mai mult, fuiorul Măriucăi sfârâie și prin Parlamentul European, că deh, trebuie să ne reprezinte și pe noi cineva cu “capacitudini” occidentale la standarde de cea mai înaltă “cualitate”.

Prin urmare, domnule Pleșu, lăsați deoparte cărțile acelea și construiți măcar o fântână în care s-o aruncați pe Mărioara ca să nu ne mai zgârie timpanele cu grapineza ei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare