HomeActualitateȚiganii români se plâng că închiderea metroului din Bruxelles...

Țiganii români se plâng că închiderea metroului din Bruxelles îi lasă muritori de foame

Decizia autorităților belgiene de a ține și astăzi închisă rețeaua de metrou din Bruxelles, de teama unui atentat terorist, a dus la paralizarea transporturilor din această metropolă și la o serie întreagă de probleme. Cei mai afectați nu sunt însă cetățenii belgieni, ci țiganii din România care lucrau zilnic la metrou. De trei zile ei nu mai pot coborî în subteran și, pentru ca tacâmul să fie complet, nici în autobuze sau tramvaie nu se mai pot înghesui, că nu au cu cine. ”Dacă mergea măcar transportul de suprafață, mai mâncam și noi o pâine, dar așa? În autobuz suntem decât șoferul și cu noi, ce vrei, să ne furăm între noi? Chiar atâta lipsă de omeni nu putem să avem”, ne-a declarat Nixon Sentiment, un țigan originar din Strehaia și care lucrează de mai bine de trei ani pe metroul din Bruxelles.

Ca el sunt sute de țigani din România pe care incidentele teroriste amenință să-i lase muritori de foame. ”Eu cântam la acordeon în metrou, nevasta cu cei opt puradei cerșeau, fiecare într-o stație. Acum, dacă au închis metroul, unde să mai cerșească, săracii? Am merge în piață sau pe la biserici, dar, de când cu ciuhapii ăștia, belgienii se roagă numai prin case, de frică. Mi-a venit ideea să umblăm din casă în casă și să cerșim, dar cum suntem noi așa, mai bronzați, dacă ne confundă ăia cu teroriștii și pune poliția mitralierele pe noi?”, precizează Bruslică Sămădău, un țigan din Giurgiu, venit ca turist în Belgia acum doi ani.

Pe de altă parte, în România metroul nu a fost însă închis, dar, potrivit informațiilor noastre, conducerea Metrorex se gândește foarte serios dacă mai continuă sau nu lucrările de extindere. ”Deocamdată, am oprit iar lucrările la magistrala de metrou Drumul Taberei, să vedem dacă se mai liniștesc lucrurile. Că, dacă nu se potolesc arăbeții ăștia, până la urmă ajung și la noi și află că și noi avem metrou și ni-l aruncă în aer. De ce să mai investim bani în ceva ce oricum o să distrugă fundamentaliștii? Mai bine cu banii ăia cumpărăm niște iarbă de gazon, fără licitație și-o plantăm pe peroane, să nu mai spună unul și altul că Bucureștiul nu-i oraș verde”, au precizat surse din Metrorex.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare