HomeActualitateTu ai trusă de scule? Ce unelte sunt bune...

Tu ai trusă de scule? Ce unelte sunt bune la casa oricărui om

Poți să împrumuți de la vecini. Sau poți să-ți improvizezi ceva din ce găsești prin casă. Dar dacă vrei să nu depinzi de nimeni și-ți place să te gospodărești singur, îți trebuie și o trusă de auto-ajutor. Care să conțină de la mărunțișuri ieftine până la scule ceva mai scumpe. Nu e ceva atât de complicat, mai ales că există plata în rate la Dedeman.

 

Șurubelnițe de toate felurile

Uită-te în jur și e musai să dai cu ochii de ceva înșurubat. Mobila, telefonul, jucăria copilului, ceasul de alarmă. Toate au șuruburi de dimensiuni și feluri diferite. Un set de bună calitate nu e foarte scump și te scoate din belea când ți-e lumea mai dragă. Dar și aici sunt lucruri de ținut cont. Mergi pe capete magnetice. O să-ți mulțumești cu două guri când va trebui să înșurubezi ceva cocoțat pe scaun, cu o mână pe ceva de sprijin și un șurub în gură. Apoi, ai grijă să acoperi toată varietate de șuruburi: capăt drept, în curce, inbus, stea. Să fie acolo, că sigur se va ivi nevoia.

 

Ciocan, unul și bun

Și pe ăsta e bine să-l ai, indiferent de îndeletniciri sau stadiul de renovare al casei. Ba chiar, după înțelepciunea românească, aproape orice obiect poate fi „convins” să se repare cu un ciocan. Pe ăsta cel mai bine îl alegi la fața locului, să-l simți bine în mână. Nu vrei să fie nici prea mic, nici prea mare, nici prea greu. Vrei, în schimb, să fie sănătos. Adică să nu-i cadă capătul după 100 de cuie bătute. Și apropo de cuie, alege unul cu furcă integrată în capăt. Ca să-ți repari eventualele erori meșteșugești.

 

Cheie cât mai reglabilă

Aproape la fel de omniprezente ca și șuruburile sunt piulițele. Sau alte piese în formă hexagonală care necesită strângere. Și sunt la fel de variate în dimensiuni. Așa că e bine să ai la dispoziție unelte pe măsură. Aici sunt două variante. Ori îți iei o cheie reglabilă, care să acopere un interval generos de dimensiuni. Ori, dacă n-ai ce face cu spațiul din cămară, investești în trusa completă și îți iei toate mărimile de chei și cheișoare inventate de om.

 

 

 

Nivela: ori simplă, ori Hi-tech

I se mai spune și boloboc. Și apare în conversațiile meșterilor mai ales după ce au trudit puțin și se ivește în gândurile lor posibilitatea ca obiectul montat/instalat să nu fie chiar atât de drept precum le indică ochii. Și aici sunt două variante, iar alegerea depinde de firea ta. Vrei să știi că obiectele de prin casă nu stau să se răstoarne? Îți iei o nivelă cu bulă simplă, cât mai simplă. Dacă, pe de altă parte, îți stă pe creier orice milimetru în diferența de nivel, tehnologia te ajută: există boloboc cu laser!

 

Ruletă

Ai putea să crezi că mai mult de 2 metri n-o să măsori în viața ta. Dar vei regreta amarnic ori de câte ori va trebui să faci asta. Așa că e indicat să alegi mai mare, cât mai mare. Ia-ți una de 5 metri, să fii sigur. Sau, ca și la nivelă, poți opta pentru varianta pseudo-spațială, pe laser.

 

Bormașină

Da, chiar trebuie. Sigur nu treci prin viața asta fără să ai nevoie de vreo sută-două sute de găuri prin casă. Așa că e bine să ai bormașina ta. Cu percuție, pentru că betonul e peste tot. Și de calitate, că n-o schimbi anual. Aici, bonul fiscal se umflă ceva mai mult. Dar pentru asta există card de credit. Și gândește-te cât de fericit vei fi să nu mai umbli după „nenici” cu bormașini, de fiecare dată când ai de pus un tablou.

 

Tu ce mai ai pe lista de scule? Ia-l pe CardAvantaj cu tine la magazinul de bricolaj și pune-ți la punct trusa ca la carte.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare