HomeActualitateTu stii cat de mult te poate ajuta o...

Tu stii cat de mult te poate ajuta o masina de spalat cu uscator?

Avem o viata foarte activa, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa avem mereu la dispozitie haine curate. Poate fi destul de greu sa facem asta, mai ales in timpul sezonului rece, atunci cand hainele proaspat scoase din masina de spalat au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se usca complet. Asadar, ajungem sa avem o gramada de haine, uneori chiar unele pentru fiecare zi a saptamanii.

O solutie la care apelau unele persoane era cumpararea, pe langa masinii de spalat, a unui uscator de rufe. Acesta are aceleasi dimensiuni ca prima, asadar e de la sine inteles ca era necesar de un spatiu generos pentru amplasarea sa. Solutia nu era insa una foarte viabila, asadar pe piata au inceput sa apara tot mai multe masini de spalat cu uscator.

Partea buna este ca in prezent au inceput sa scada foarte mult preturile masinilor de spalat cu uscator, cele care ne permit sa purtam hainele la scurt timp dupa ce le-am scos. Pe langa pretul mult mai accesibil decat in trecut, nu mai ocupam inutil din spatiul care si-asa este unul limitat.

Care sunt avantajele oferite de un astfel de electrocasnic? In primul rand este un produs 2 in 1, asadar nu mai avem nevoie de doua produse care sa ocupe spatiu in plus, ci doar de unul singur. Este o alegere foarte buna pentru cei care isi doresc sa isi administreze intr-un mod eficient spatiul pe care il au la dispozitie. Un alt avantaj este procesul mult rapid de spalare si uscare a rufelor, din moment ce nu mai vom fi nevoiti sa le scoatem dintr-un aparat si sa le bagam in altul.

Desigur, sunt si cateva dezavantaje care merita scoase in evidenta, iar primul e legat de pretul care, desi a devenit mult mai accesibil ca in trecut, tot este destul de ridicat pentru unele persoane. Un alt dezavantaj este legat de cantitatea de rufe pe care le poate usca intr-o singura sesiune. Daca o masina de spalat cu uscator este capabila sa spele chiar si 7 kilograme de rufe, acelasi lucru nu este valabil in ceea ce priveste uscarea lor, unde cantitatea cea mai frecventa de rufe pe care o poate usca un astfel de aparat este de aproximativ 2 kilograme. Adevarul este ca un compromis trebuia facut, asadar este de inteles acest lucru.

[image image-id=”49501″ height=”400″ width=”400″ image-title=”uscator”]

Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: cum aleg cea mai buna masina de spalat rufe cu uscator? Atunci cand stim care sunt caracteristicile la care trebuie sa ne uitam alegerea este una cat se poate de simpla. De altfel, aspectele care trebuie avute in vedere sunt aceleasi ca in cazul unei masini de spalat simple, cu precizarea ca sunt doar doua in plus, pe partea de uscare.

In cazul unei masini de spalat rufe cu uscator este important sa fim atenti sa fie prezent un termostat sau un senzor de umiditate, iar asta pentru ca ne dorim ca uscatorul sa se opreasca singur fix atunci cand rufele din interior sunt uscate. In acest fel scade riscul de a le scoate ude sau sa fie afectate de caldura. Consumul energetic trebuie sa fie si el unul cat mai mic, mai ales pe partea de uscare, acolo unde se consuma destul de multa energie. Alege asadar un model care sa faca parte dintr-o clasa de eficienta energetica superioara.

[image image-id=”49502″ height=”400″ width=”400″ image-title=”uscator”]

Fiind pana la urma vorba de o masina de uscat este bine sa avem in vedere chiar de la inceput capacitatea de spalare. Aceasta o vom alege in functie de cat de des ne dorim sa spalam rufele, dar si de cat de mare este familia noastra. Cele mai cumparate modele sunt cele care au o capacitate de spalare de 5 kilograme. Capacitatea de uscare este si ea importanta, insa retine ca ea nu va fi niciodata aceeasi cu cea de spalare.

Pe langa cele mentionate mai sus este bine sa ne uitam si la numarul de programe care ne sunt puse la dispozitie (mai ales daca avem de spalat haine din materiale sensibile – cele mai comune programe sunt cele pentru bumbac, blugi si lana), precum si la viteza maxima de centrifugare. Sa nu uitam nici de nivelul de zgomot, mai ales daca stam la bloc si avem obiceiul sa spalam la ore tarzii din noapte sau foarte devreme dimineata.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare