HomeActualitateTu stii de ce ai nevoie de o masa...

Tu stii de ce ai nevoie de o masa de calcat si cum o alegi pe cea mai buna?

Oare cui ii place sa isi calce hainele? Trebuie sa recunoastem: nimeni nu este un mare fan al acestei activitati. Cu toate acestea nu prea avem de ales si trebuie sa mai punem din cand in cand mana pe fierul de calcat. Daca facem asta frecvent insa… ei bine, intr-o astfel de situatie trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne usura cat mai mult munca.

Cum ne putem usura munca atunci cand vine vorba de folosirea fierului de calcat? Solutia este una destul de banala, putem spune, fiind vorba de simpla cumparare a unei mese de calcat. Masa de calcat este subestimata de toti, insa ne dam seama cat de utila este abia atunci cand avem foarte multe haine de calcat si incep sa apara durerile de spate.

 

Poate pare greu de crezut, insa folosirea unei mese de calcat ne va ajuta sa terminam mult mai repede de calcat hainele, iar intregul process va fi unul mai usor si chiar sanatos. Cum adica sanatos? Majoritatea dintre noi atunci cand calc fac acest lucru fie pe jos, fie pe masa din bucatarie ori o alta suprafata improvizata – din moment ce scopul acestor suprafete este cu totul altul tind sa apara durerile de spate, datorita pozitiei fortate a corpului nostru. Masa de calcat, aleasa cu atentie, ne va permite sa mentinem o pozitie cat mai corecta, astfel incat durerile de spate si cele articulare sa nu isi mai faca simtita prezenta.

O intrebare fireasca pe care cel mai probabil multi dintre voi si-o pun este legata de aspectele pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand vrem sa cumparam o masa de calcat. „Procesul” este unul destul de usor, mai ales ca poti sa vezi modele pe acest site fara sa mai fii nevoit sa faci tu trierea. Daca totusi vrei sa stii care sunt principalele caracteristici carora trebuie sa le acorzi atentie, atunci iti vom vorbi putin despre ele in randurile urmatoare.

[image image-id=”49492″ height=”400″ width=”400″ image-title=”masadecalcat”]

Dimensiunile se numara printre primele aspecte pe care noi trebuie sa le avem in vedere inainte de a scoate banii din buzunar. Aici o sa alegi in functie de ce tipuri de haine obisnuiesti sa calci cel mai des, dar mai ales tinand cont de care este inaltimea ta. Ca reper, masa de calcat trebuie sa ajunga pana undeva in zona soldurilor, astfel incat sa scada foarte mult sansele de aparitie a durerilor de spate.

Pe langa dimensiuni, la fel de importante sunt tipul blatului si materialul care il imbraca​. Diferentele de la un material la altul sunt unele deloc de neglijat. Blatul poate fi din lemn sau din metal, iar materialul care il imbraca poate fi bumbac 100% (grabeste procesul de calcare a hainelor) sau bumbac in combinatie cu alte materiale sintetice (ca avantaj aici mentionam costurile foarte mici ale investitiei).

Mai e bine sa ne uitam si la functiile si accesoriile care ne sunt puse la dispozitie. Aici amintim prezenta unui sistem ShoulderWing care ne va ajuta sa calcam mai rapid camasile, dar si un suport adecvat pentru fierul de calcat.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare