HomeActualitateUltimele zece zile de democrație?

Ultimele zece zile de democrație?

Ce înseamnă zece zile în istoria unei națiuni? O clipă, poate. Dar e clipa aceea decisivă, momentul astral al istoriei, secunda care face diferența dintre viața și moartea acelei națiuni. Sunt zece zile în care asaltul fără precedent al hienelor lui Dragnea la jugulara democrației poate fi oprit. Trei instituții îl pot opri: Avocatul Poporului, Consiliul Suprem al Magistraturii și chiar guvernul care a emis ordonanțele și care le poate abroga. La o acțiune intentată de Avocatul Potolului, Victor Ciorbea, cel vândut pe-un blid de ciorbă actualilor guvernanți, n-ar trebui să ne așteptăm. Consiliul Suprem al Magistraturii poate și el să sesizeze conflictul constituțional, dar nici aici nu-s mari speranțe. Iar dacă în guvernul Slugăreanu ar mai exista măcar un singur individ care nu e râmă, parameci sau altă nevertebrată ar putea promova el abrogarea ordonanțelor, însă speranțele de a găsi în acest cabinet de curve, șoferi și secretare un singur om adevărat sunt nule.

Se pare deci că toți cei mai sus pomeniți n-au motivația suficientă să acționeze. Și atunci ar trebui să le dăm noi motivația asta. Suntem patru milioane de oameni care mai muncesc în țara asta. Patru milioane de fraieri care-și rup oasele ca să creeze plus-valoare, să dea ceva societății. Și ce primesc în schimb? Taxe, impozite, șapte piei jupuite de pe ei, spitale infecte și școli mizere. Dar de pe urma acestor patru milioane de români trăiesc alte multe milioane, care fie nu mai muncesc, fie n-au muncit și nu vor munci în veci. Mai rău, acum, cu noile ordonanțe, orice primar, orice funcționar, orice șmecher și învârtit din administrație și guvern, poate să ofere cadouri de până la 200.000 de lei copiilor, nevestelor, amantelor, cumnatelor și verișorilor, fără să-l întrebe nimeni ce face cu banii. Și cadourile astea, în caz că nu știți, nu-s din buzunarul lor, sunt din buzunarul nostru. În tramvai, când îți bagă hoțul mâna în buzunar, îl lași? Ei bine, nici pe acești hoți, care au dat spargerea în miez de noapte, n-ar trebui să-i lăsăm să ne fure banii, speranțele și viitorul copiilor noștri.

Toți românii care au măcar un licăr de conștiință, măcar un dram de demnitate umană, astăzi ar trebui să iasă în stradă, oriunde s-ar afla. Să protesteze pașnic, fără violență, dar să arate ferm că nu acceptă să fie furați. Parlamentarii PNL, USR, UDMR și ai minorităților ar trebui să demisioneze azi în bloc și să lase locurile lor neocupate. Și patru milioane de români muncitori, harnici, dar furați cu mârșăvie de celebra bandă de bandiți a lui Ciordache, ar trebui ca, de azi, să-și încrucișeze brațele și să nu mai producă nimic. Să vedem, din ce-o să mai plătească slugoii lui Dragnea pensiile, alocațiile, ajutoarele sociale ale pomanagiilor care i-au votat? Nu trebuie să cedăm până când guvernul nu retrage ordonanțele, căci PSD nu pentru asta a fost ales. A fost ales să facă spitale, școli, autostrăzi, așa cum s-a bătut cu pumnul în piept toată campania electorală. Iar dacă PSD nu vrea să retragă ordonanțele, atunci să plece. Alegerile anticipate ar mătura pentru totdeauna această ciumă roșie de la putere, căci nimeni, absolut nimeni, nu-și va mai permite să se pișe pe el de vot după ce a văzut de ce-s în stare acești ticăloși ca să scape de pușcăria cuvenită.

Și nu vă fie teamă de amenințările unor puțoi cu urechi, ca Mircea Badea și Codrin Ștefănescu, cum că aduc ei oamenii lor în stradă, să vă ciomăgească. Dacă ne uităm cine a votat cu PSD, e suficient să aveți la voi, când veți ieși azi în stradă, o sticlă de ulei, o pungă de făină, o găleată sau o tigaie. Că ăștia, pentru un kilogram de făină și-un litru de ulei ar vinde-o și pe mă-sa, nu dar pe Dragnea și pe guvernul lui de sclavi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare