HomeActualitateUn dicţionar din anul 2112

Un dicţionar din anul 2112

DAN VOICULESCU. Personaj faimos pentru puritatea lui morală. Sanctificat în anul 2100, pe baza informaţiilor despre spiritul său caritabil conţinute în „Evanghelia după Victor Ciutacu” şi „Evanghelia după Mihai Gâdea”.

VICTOR CIORBEA. Om politic din secolul trecut. Nu a reuşit să facă nimic ca primar al Bucureştiului, având altă prioritate: să nu facă nimic ca prim-ministru al României.

ION ILIESCU. Preşedinte al României între 1990 şi 1996 şi, respectiv, 2000 şi 2004. În prezent candidează pentru un nou mandat.

LIVIU DRAGNEA. Ministru al Turismului Electoral în Guvernul Ponta.

ELENA UDREA. Preşedintă a României între anii 2015 şi 2020. În 2012 s-a sărutat pe obraji cu cel mai sexy bărbat din România, Alex. Ştefănescu, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare între PNŢCD şi PDL.

TRAIAN BĂSESCU. Preşedinte al României în perioada 2004-2014. Suspendat din funcţie în 2007 şi 2012 de către Parlament, a fost reinstalat de fiecare dată la Cotroceni prin referendum. Chiar şi după ce şi-a încheiat mandatul, adversarii lui au încercat să-l suspende în repetate rânduri: în 2015, în 2021, în 2035 şi în 2044, dar s-au lovit de refuzul populaţiei. În cele din urmă unii dintre ei s-au sinucis, iar alţii şi-au pierdut minţile. Unul dintre aceştia, ajuns el însuşi preşedinte al României, încă striga pe coridoarele palatului prezidenţial „Jos Băsescu! Jos Băsescu!”.

VICTOR PONTA. Vezi „Dicţionarul plagiatorilor”.

MIRCEA BADEA. Realizator de emisiuni TV. Înregistrări ale emisiunilor sale sunt folosite azi pentru alungarea graurilor din livezi, în perioada coacerii cireşelor.

DAN DIACONESCU. Bărbat romantic, de la începutul secolului douăzeci şi unu, care a căutat-o ani la rând pe Elodia (dată dispărută de Poliţie).

ELODIA. Femeie romantică de la începutul secolului douăzeci şi unu căutată ani la rând de Dan Diaconescu.

GIGI BECALI. Reprezentant al intereselor oilor în Parlamentul European.

JOSÉ MANUEL DURAO BARROSO. Personaj terifiant din visele lui Victor Ponta.

RADU IOANID. Pasionat cititor de poezie românească.

MIRCEA DIACONU. Apreciat actor, creator de roluri comice: ministru al culturii, senator, vicepreşedinte de partid etc.

CORNEL NISTORESCU. Analist politic cu o mare rapiditate de gândire. Există indicii că încă din 2062 a înţeles ce s-a întâmplat în România în 2012.

MONICA MACOVEI. Militantă împotriva corupţiei.

IOAN GHIŞE. Militant împotriva Monicăi Macovei.

REGELE MIHAI. Fiu al lui Carol al II-lea şi socru al lui Radu Duda.

CRIN ANTONESCU. Creatorul unei noi variante de limbă engleză, mai uşor de învăţat decât aceea clasică.

CORNELIU VADIM TUDOR. Crescător de câini de la începutul secolului douăzeci şi unu.

EUGEN SIMION. Preşedinte al Academiei, în perioada dinaintea celui de-al treilea război mondial.

DAN MAZILU. Redactor-şef al Academiei, în aceeaşi perioadă.

ADRIEAN VIDEANU. Prim-ministru al României în perioada 2013-2017, a reuşit să facă din România o ţară prosperă. Ulterior, a fost împrumutat ca prim-ministru Spaniei şi Greciei.

ANDREI MARGA. Specialist în istoria caloriferului, reprezentant de seamă al Şcolii de încălzire centrală de la Frankfurt.

NICOLAE MANOLESCU. Cunoscut pentru performanţa de a conduce Uniunea Scriitorilor din România de la Paris şi Ambasada României la UNESCO, cu sediul la Paris, de la Bucureşti.

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI. Erou căzut în lupta cu prostia.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare