HomeActualitateUn popor de oi naște un guvern de lupi,...

Un popor de oi naște un guvern de lupi, dar unul de boi naște monștri

Spre deosebire de găinarii mărunți, care dau lovitura și te lasă cu pereții goi când nu ești acasă, hoții cei mari, gen Ponta și Dragnea, te fac la buzunare când  nu sunt ei acasă. Dacă vă mai amintiți, în decembrie 2013, Viorel Ex-Dottorel pleca taman în Africa de Sud, să facă pe bocitoarea la sicriul lui Mandela, în vreme ce în țară ciracii lui sfârtecau Codul Penal. Acum, în ianuarie 2017, Dorel Găurel Dragnea pleacă din țară cu premierul Slugăreanu cu tot, la inaugurarea lui Donald Trump, lăsându-și complicii și tăinuitorii să dea ordonanță de urgență pentru scoaterea din pușcărie a corupților. Slugăreanu a plecat să-i care bagajele lui Dragnea la hotel, în Washington, dar în locul lui a fost lăsată o altă slugă credincioasă, și anume Servil, cu misiunea să facă, prin pușcăriile românești, o curățenie lună, mai bine ca orice menajeră. Un corupt să nu mai găsesc prin pușcării la întoarcere!”, i-a zis, probabil, conașu Dragnea, pe când Slugăreanu, îmbrăcat în livrea, îi făcea pantofii bec.

Dacă ordonanța de urgență se dă astăzi, mii de pușcăriași se vor libera. Iar poporul de imbecili care a votat hoți, deși știau că sunt hoți, va avea, în sfârșit, prilejul să se bucure de ei. Nu era trecut în programul electoral al PSD, dar e un fel de bonus: pe lângă salarii, pensii și alocații mărite, pe lângă taxe și impozite scăzute, fiecare românaș va primi și niște hoți, că e superofertă. Unul îl va face la buzunare prin supermarket, altul prin tramvai, iar altul îi va face o vizită nocturnă prin apartament, să-i ia, după caz, pensia sau salariul proaspăt mărite. N-ar fi exclus să fie eliberați și violatorii – păi, ce, ăștia nu aglomerează închisorile? – caz în care minunatul popor de boi care a votat hoți va avea parte și de minunate clipe intime. Cu sau fără alifie.

Astăzi, dacă ordonanța de urgență promulgată de musulmana Servil, fiindcă ortodoxul Dragnea n-a avut curaj să și-o asume, va intra în vigoare, România se va întoarce în trecut cu cel puțin vreo zece mii de ani, cam prin Epoca Pietrei, așa. Asta nu trebuie să se întâmple. Oficial, singurul în stare să lupte contra unei asemenea măsuri e președintele Iohannis. Doar că, din câte știm, el n-a băut whiskey din același pahar cu Băsescu, să prindă curajul marinarului și să iasă el primul în stradă, cerând respectarea dreptății și adevărului. Foarte probabil că Iohannis va urmări cu multă atenție și preocupare mișcările penalilor pușcăriabili pentru scoaterea de la bulău a colegilor pușcăriași, dar se va lăsa păgubaș, de îndată ce va prinde o ofertă last-minunte pentru un sejur prin Martinica.

Speranța, fraților, e numai la noi. Nu la ăia pe care i-a durut în cot de vot și din cauza cărora am ajuns unde suntem. Ăia sunt niște imbecili mai vrednic de plâns decât imbecilii care i-au votat pe hoți. Pentru că imbecilii care i-au votat pe hoți au măcar un ideal: să trăiască bine, să mai primească doi lei în plus la salar sau pensie, un mic de 1 mai, o fasole cu ciolan de 1 decembrie, ei știu prea bine de ce și-au vândut conștiința votând hoți. În schimb nesimțiții care n-au vrut să meargă la vot fiindcă ei nu votează decât candidați perfecți, iar așa ceva nu s-a născut încă, nu au niciun ideal, căci, orice s-ar zice, mersul la schi, băutul de vin fiert pe pârtie și mâncatul de fleici la cabană nu sunt idealuri decât cel mult pentru niște animale.

Speranța e la noi, ceilalți, ăia puțini care au ieșit în stradă și când l-am izgonit pe Ceaușescu, și când ne-am luat-o în freză de la minerii lui Iliescu, și când l-am alungat pe Ponta. Acum, lucrurile sunt mult mai grave decât după Colectiv. Pentru că acești ticăloși, care se ascunseseră atunci prin găuri de șarpe, de frica pedepsei, au prins iarăși glas: primul demis după tragedia de la Colectiv e astăzi din nou mare și tare în guvernul lui Slugăreanu. Ce dovadă mai clară de sfidare vreți? La Colectiv viitorul a zeci de tineri a fost spulberat. Astăzi, guvernul Servil și celelalte cozi de topor ale lui Dragnea să scoată penalii din pușcării, iar atunci viitorul unei țări întregi va fi distrus. Și, dacă chiar și după aceste ticăloșii strigătoare la cer, vom sta prin case, chiar ne merităm soarta. Și chiar și imnul țării ar trebui schimbat. Să nu mai fie ”Deșteaptă-te române”, că n-are rost, românul nu se mai deșteaptă în veci. Să fie ”Teleormaneza”, o melodie veselă, inspirată de ”Marsilieza”, dar fără sânge, eroi și tirani, ci adaptată situației și care să înceapă, firește, cu versurile: ”Înainte, copii ai Patriei, ziua alocației a sosit!”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare