HomeActualitateUnde merge-un plagiat, merge și fără bacalaureat!

Unde merge-un plagiat, merge și fără bacalaureat!

S-a uitat Caty Andronescu pe cifrele cu bacalaureați ai ultimilor ani, a împrumutat abac-ul de la Șova și a făcut calculul elementar că nici anul acesta nu prea va avea ce să numere la drepturi salariale de la făbricuțele de diplome pe care unii le mai numesc și facultăți particulare. Nici ea și nici mult prea cinstiții și extrem de oneștii lor amici politici din învățământul româno-bantustanez.

Așa că i-a dat un cot lui Pricopie care a înțeles aluzia și, discret, a publicat în Monitorul Oficial metodologia prin care cei care au picat bacalaureatul pot deveni și ei, măcar pentru un an, studenți. Cât să voteze și ei cu binefăcătorul lor Prim Mitomanul Plagiator al Țării. Că doar bine faci, bine găsești – pereat Mundi!

Dacă Ponta și ai lui n-au fost capabili să facă o școală pe bune, s-au pus pe distrus Educația, să o facă după chipul lor. Dar cum ei nu pot fi cinstiți absolut niciodată, nici măcar când fură, așa au făcut și acum, comițând o țeapă marca PSD. Citez din metodologia publicată în Monitorul lor Oficial: "se utilizează nomenclatoarele calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin învățământul preuniversitar". Deci amărâții care nu sunt în stare să-și ia BAC-ul, de fapt mai fac un an de "colegiu" de la care primesc diplomă de școală profesională. Adică un fel de clasa a XIII-a de pe vremea lui Nea’ Ceașcă. Și toate acestea numai ca să mai poată jupui niște bani și să-și justifice existența fabricile de diplome impropriu numite facultăți particulare ale clientelei politice a PSD.

Interesant este faptul că nici Universitățile, alea cică pe bune, nu au prea protestat. Opoziția tace din principiu, că e prea preocupată cu a alege cine dintre candidați să fie primele doamne ale lui Ponta, iar presa doarme pe dânsa și dezbate în draci non-subiecte.

Uite așa suntem unica țară de pe continentul european care nu numai că recunoaște plagiatul ca merit pentru ocuparea de demnități în stat, dar și îi pregătim lui Ponta analfabeți cu diplome să îl voteze președinte de țară. Doar o astfel de Românie și-l merită.

Din cauza unor asemenea practici a ajuns România o "școală" pentru cerșetorii Europei. Sute de mii de copii nu învață altceva decât să ceara și să stea ca părinții lor cu mâna întinsă la stat pentru un kilogram de zahăr și un litru de ulei. Din cauza sărăciei și a atitudinii “jeomanfișiste” a autorităților, sute de mii de copii n-au mai ajuns niciodată să facă școală, sau au fost nevoiți să renunțe la ea. Acum vor fi învățați și cum să-și bată joc de propriul lor viitor – acoperiți fiind de diplome false. Nu este de mirare că am ajuns în atenția UNICEF care atrage atenția autorităților că nivelul abandonului școlar în Romania a devenit îngrijorător pentru Uniunea Europeană. Iar autoritățile, ca răspuns, au decis să-și bată joc mai cu spor de învățământ.

Așa că noi, restul, ăia cu școli pe bune, să ne ferim să nu ajungem să ni se treacă în cazierul de intelectual diploma de bacalaureat ca și circumstanță agravantă.

Prost să fii să muncești, de la PSD diplome primești!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare