HomeActualitateVești bune de la Guvern: bacșișul și mita vor...

Vești bune de la Guvern: bacșișul și mita vor fi impozitate în mod egal!

 

Ulterior deciziei oficiale a Guvernului de a impozita bacșișul, Ministrul Finanțelor a venit cu precizări suplimentare:

"Sigur că, fiind un guvern cu vocație socială, vom lua toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor discrepanțe și inegalități. Nu vom impozita legal doar bacșișul frizerului sau taximetristului, ci vom aplica aceeași măsură și ciubucurilor încasate de politicieni și funcționari ai Statului. Dl Ponta nici n-a vrut să audă de posibilitatea ca numai bacșișul mic să fie taxat, insistând pentru impozitarea egală (cu același procent de 16%) a veniturilor bașca realizate de potentați – cunoscute de pe timpul dictaturii băsiste drept mită, șpagă, peșcheș sau alte denumiri străine de neam. Toți cei care produc astfel de plusvaloare personală vor fi obligați să o declare, urmând a li se reține cuantumul datorat Fiscului. Suntem credincioși doctrinei social-democrate și vrem ca frizerul ciubucărit cu 5 lei și demnitarul mituit cu 1.000.000 de euro să plătească solidar. 

Așa cum probabil bănuiți, va fi nevoie de o reconsiderare în Parlament a celor două Coduri Penale existente. Vom face toate demersurile prin parlamentarii noștri în vederea adoptării unui al treilea Cod, cât timp Premierul va efectua o vizită peste hotare. Se vor elimina de sub incidența penală sumele considerate până acum șpagă și vor fi supuse impozitării legale. Deja Prim-Ministrul a avut prima inițiativă în acest sens, propunând scoaterea procurorilor din Magistratură și subordonarea lor Ministerului Justiției și vărului…mă scuzați…domnului Cazanciuc. Vom împlini astfel și visul tuturor românilor nebăsiști, adică eradicarea corupției. Nimeni nu va mai fura în România. Sumele obținute în afara veniturilor oficiale vor fi supuse cotei unice, devenind generatoare ale unor binevenite încasări bugetare în plus. 

Tot în plus, nici domnul Băsescu nu va mai putea lansa acuze neîntemeiate la adresa procurorilor pe care-i bănuiește de dictatură. Studiem posibilitatea aplicării retroactive a noilor prevederi juridice pentru a descongestiona închisorile umplute cu prizonieri politici. Credeți că, de exemplu, domnul Voiculescu n-ar fi dispus să achite și dânsul 16% în beneficiul poporului său?"

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare