HomeActualitateVictor Ponta, nesimțenia pământului

Victor Ponta, nesimțenia pământului

Dacă l-ai fi căutat pe Victor Ponta acum vreo câteva luni, după ce se făcuse mic ca un muc și umil ca un masochist cravașat de o doamnă cu voce groasă, nu l-ai fi găsit nici în gaură de șarpe. Șpițul în popoul dolofan, primit de la miile de tineri ieșiți în stradă după drama de la Colectiv îl expediase pe mititelul Futilescu taman prin China, la confrații lui de ochi oblici și viziuni în cruciș și credeam că prea curând n-o să mai auzim de el. Sincer, n-aș fi ținut cu tot dinadinsul să-l văd pe Victor Viorel târât cu cătușe pe la televizor, cu toate că are, mai mult ca sigur, o mulțime de bube-n cap. Dar știți cum e – după ce scapi de râie, pelagră și alte boli la fel de lumești ca Viorel Ponta, ești mulțumit, pur și simplu, că te-ai vindecat, nu mai vrei și ca microbii care te-au îmbolnăvit să fie dați cu capul de asfalt până se fac terci. Așa și cu Ponta: mi s-a părut că mârlănia fudulă pe care i-o pusese Dumnezeu în cârcă ar fi o suficientă pedeapsă pentru impertinent și mi-aș fi dorit să nu mai aud în veci de acest papagal copiecios.

Dar uite că, după ce și-a lins, conștiincios, flegmele de pe scăfârlie, Viorică-conștiință-mică a început să prindă iarăși glas. Încurajat de faptul că Liviu Dragnea, individul care i-a tăiat craca de sub picioare, e gata, în mărinimia mustății sale, să-i mai arunce o ciosvârtă și să-l ungă șef peste deputați, Ponta a început iar să fie mârlan pe Facebook, adică singurul loc unde-și permite, ca și Mircea Badea, să fie curajos. Într-o postare îmbinând glumițele lui de școală ajutătoare cu aroganța năstasiană, fostul premier se ia de actualul premier și îl numește ”mitocan”. Da, adică Cioloș ar fi mitocan că nu l-a invitat și pe el să taie panglica la scutul de la Deveselu, deoarece atunci când s-a bătut palma pentru proiectul ăsta, Ponta era premier. Să auzi acuzația de ”mitocan” din gura unuia ca Ponta e ca și cum l-ai auzit pe torționarul Vișinescu spunându-i unui găinar din tramvaiul 41 ”băi, criminalule!”.

Că Ponta e tare în gură, nu mă miră, acest organ fiind singurul pe care l-a avut și îl are erect fostul premier. Dar mă miră că nu știe că ambasada SUA a scris invitațiile la ceremonia de la Deveselu, nu Cioloș. Și, dacă nici americanii nu-și mai amintesc cât rău a făcut pramatia asta mică în vara lui 2012, când el și colegii de golăneală din USL mai aveau puțin și dădeau foc la țară, atunci cine să-și amintească? E clar ca vaca faptul că americanii n-au vrut să-l invite pe Ponta, cum nu inviți a doua oară la o petrecere pe un derbedeu care ți s-a pișat deja în chiuvetă prima oară.

Iar în privința ”ipocriziei” de care-l acuză Ponta pe Cioloș, Victoraș-pătimaș ar trebui mai bine să se uite în oglindă. Ar vedea un ins nesimțit, cu urechi de măgar, care n-a avut nicio greață să inaugureze doar el singur autostrăzile începute sub mandatul lui Boc, chiar dacă acestea nu erau terminate și s-au transformat, între timp, în canale navigabile, de bine ce-au lucrat doreii lui Ponta la ele.

Oricum, nu știam că Ponta trebuie invitat să taie panglici la toate lucrurile începute sub mandatul său, iar acum e prea târziu să-l mai invite careva. Ca să-i mai treacă supărarea, puteți să-l invitați însă la proiecte mai noi. De pildă, dacă s-ar construi un mare veceu public în București, Ponta ar trebui musai chemat să tragă primul apa, dar aveți grijă, ancorați-l bine cu ceva, că pe ăsta, la cât e de alunecos, sigur îl absoarbe jetul și nu-l mai recuperați decât la Glina.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare