HomeActualitateVoturile celor 5 milioane de turişti americani din Oltenia,...

Voturile celor 5 milioane de turişti americani din Oltenia, decisive pentru Obama!

Aşa cum ştiţi deja, Barack Obama a fost reales în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Ceea ce nu ştiţi este că o contribuţie decisivă la realegerea lui au avut-o cei peste 5 milioane de turişti americani care au votat de la secţiile mobile amenajate în Oltenia. Căci azi-noapte, când nimeni nu ştia către cine se vor îndrepta nici votul popular, nici votul electorilor, în Oltenia a fost mare vânzoleală, turiştii americani făcând cozi interminabile la secţiile de vot amenajate în restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni de trei, două şi chiar o margaretă, spre a-şi exercita dreptul la vot.

„E adevărat, fuse un balamuc imens, da’ io zic că ne descurcarăm mai bine ca la referendum. Când văzui atâta puhoiul de americani, îi şi zâsei muierii: Fa, Veto, scoate vitele din grajd, că mai organizăm o secţie de votare acolo! Hai, dă-i bice, că dacă nu iese Obama, ne omoară domnu’ Ponta… ştiţi că ei sunt prieteni, da, socialişti amândoi, bre!”, ne-a declarat preşedintele unei secţii de votare din Olt, Mărin Chirvasiu, zis „a lui Procopsitu”.

În urma numărătorii paralele, efectuată de mai mulţi beţivi care au fost scoşi din cârciumi şi depuşi pe marginea şanţului, să aibă americanii unde vota, s-a stabilit că 99% dintre voturile exprimate de turiştii americani din Oltenia au mers spre Obama, restul fiind anulate din cauză că alegătorii erau prea ameţiţi de zaibărul local pentru a mai vedea unde pun ştampila.

„Mă aflu aici de o săptămână, împreună cu familia mea, formată din soţie, soacră şi nouă copii, şi am rămas uimiţi să constatăm că şi în România se află familii la fel de numeroase şi tot de culoare, ca şi noi. Doar că, spre deosebire de noi, cu Obamacare cu tot, familiile de culoare din România beneficiază de asistenţă medicală mult mai bună. De pildă, am cunoscut oameni aici, în sat, care n-au plătit în viaţa lor asigurările sociale, dar totuşi au acces la tratament, medicamente gratuite şi alte facilităţi. Obama ar trebui să vină aici şi să vadă că este posibil aşa ceva, el de ce nu face?”, se întreba retoric un cetăţean american de culoare.

Un altul, tot de culoare, a fost surprins să afle că pe mulţi localnici îi chema nu Vasile, Ion sau Gheorghe, ci Nixon sau Kennedy, şi erau mai negri decât el, deşi nu aveau părul creţ, ci drept şi ras pe margini, à la Alex Velea. „Aveţi o ţară minunată, voi mai veni aici în vacanţe… Mi-a plăcut în mod deosebit respectul faţă de strămoşi. Ştiţi că şi noi, americanii, avem un respect deosebit faţă de răposaţi, dar românii ne-au întrecut. De pildă, nu mi-aş fi imaginat că se poate acorda morţilor onoarea de a vota post-mortem. Este o chestie extraordinară! Voi propune, la întoarcerea în State, comunităţii noastre din Alabama să acorde drept de vot şi strămoşilor noştri, fiindcă generaţii întregi au fost private de el. Bunăoară, stră-stră-stră-străbunicul meu Jim Crow, care a fost sclav pe plantaţie, şi-a dorit toată viaţa lui să voteze, dar a murit înainte de războiul de secesiune şi n-a mai apucat, săracu’. Acum, vreau să-i îndeplinesc eu bucuria asta.”

În fine, un alt cetăţean american, alb de astă-dată, aflat în excursie cu prietena lui pentru a cunoaşte minunatele tradiţii româneşti, a spus: „Aveţi o mulţime de tradiţii extraordinare şi sunt foarte bucuros că le-am putut descoperi direct la sursă. Moroii, de pildă, m-au fascinat! Depăşesc orice chestie similară de Halloween! Dacă Obama, pe care l-am votat cu dragă inimă, va avea ideea să importe moroi, economia americană e salvată şi cred că şi cea românească. Plus de asta, mi-a plăcut obiceiul pusului bunicilor morţi în geam, în zilele de pensie. Este o datină minunată, care cred că ar trebui respectată şi la noi. Vedeţi, noi îi îngropăm direct şi pierdem, astfel, prilejul de a avea tradiţii proprii. Şi atunci, să nu-i crezi pe ăia care spun că America este o ţară fără istorie şi fără tradiţii?”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare