HomeActualitateZece lucruri pe care nu le știai despre scandalul...

Zece lucruri pe care nu le știai despre scandalul Panama Papers

De câteva zile, toată planeta stă cu gura căscată la Panama, un mic stat latino-american în care, judecând după dezvăluirile din dosarul ”Panamaleaks”, ar crește dolarii mai ceva ca orezul pe Yangtze. Potrivit jurnaliștilor independenți care sapă după dolarii ăștia de aproape 40 de ani, în Panama ar exista cel mai mare zăcământ de bani lichizi, solizi și spălați de pe planetă, zeci de politicieni, sportivi și artiști din întreaga lume depunându-și acolo economiile realizate la negru ca să aibă parte la bătrânețe numai de nopți albe. Deși ziarele de pretutindeni au acordat spații largi acestui scandal, există încă multe lucruri pe care nu vi le-a spus nimeni, dar vi le spunem noi acum, că vă cunoaștem.

*dat în vileag că ar fi cel mai mare deponent de bani murdari, Vladimir Putin a afirmat: ”Rusia este datoare, ca și în cazul Crimeei, să recupereze teritoriile strămoșești din Panama și de aceea vom declanșa o operațiune militară acolo, pentru anexarea acestui străvechi pământ rusesc”.

*în altă ordine de idei, Putin și-a exprimat convingerea că trebuie lărgit Canalul Panama: ”E și păcat să avem atâția deținuți politici și să nu-i folosim la vreun Canal”, a spus el.

*solicitat de ziariști să facă o declarație, după ce s-a aflat că și el ar avea bani depuși în băncile panameze, Sorin Ovidiu Vântu ar fi spus, graseind: ”Ia mai dați-vă-n Panama! Eu nu bag bani decât în băncile pe care știu sigur că pot să le falimentez!”.

*un alt român incriminat în dosarul scurgerilor de informații, Cristi Borcea, și-a recunoscut fapta: ”Da, frate, am depus banii acolo, că panamezii dădeau dobândă mai bună. Dacă-i depuneam la CEC, nici măcar o pensie alimentară nu-mi ajungea să plătesc, și eu am de plătit câteva zeci!”.

*Liviu Dragnea a negat categoric că ar avea fonduri secrete depozitate în Panama: ”Eu sunt o fire mai conservatoare, așa, și n-am depus milioanele la bancă, am preferat să le îngrop. În ziua de azi, cum s-a văzut și la alegeri, nu mai poți avea încredere decât în ce îngropi și dezgropi cu mâna ta”.

*regele romilor, Dorin Cioabă, nu a urmat exemplul colegului său de tron, suveranul Arabiei Saudite, care are câteva miliarde în Panama: ”Mie nu-mi place banii lichizi, să fie clar, pentru mine ăștia n-are valoare. Așa că mi-am investit toată averea în metale: aur, argint și fer vechi”.

*informat și el despre miliardele ascunde în Panama, PF Daniel s-a arătat consternat: ”E trist că atâția creștini ortodocși, ca președinții Rusiei și Ucrainei, au ales să-și încredințeze banii unor capitaliști catolici, când puteau să vină la mine și le luam cel mai ieftin comision de administrare”.

*Traian Băsescu s-a amuzat copios la aflarea veștii despre Panama Papers: ”Hai, mă, asta-i știre de presă, că au ascuns niște unii milioane de dolari în Panama? Asta nu-i nimic, ia întrebați-i pe panamezi de câte miliarde am băut eu la ei!”.

*auzind că Vladimir Putin ar fi ascuns miliarde de dolari în Panama, Ion Iliescu ar fi intrat, se pare, în greva foamei de indignare, tunând și fulgerând: ”Putin a întinat nobilele idealuri ale bolșevismului, trăzni-l-ar Lenin să îl trăznească!”.

*ultimul căruia i-am solicitat o părere a fost domnul Adrian Năstase, pe care l-am găsit trebăluind prin curte, mai precis întorcând cu lopata niște teancuri cu dolari, ca să nu mucegăiască. Domnul Năstase a negat categoric că ar avea bani ascunși în Panama, ba chiar s-a simțit jignit de o asemenea posibilitate și a avut un singur cuvânt de rostit la adresa deponenților de acolo: ”Sărăciilor!”.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare