HomeCulturăCannes 2013: „Salariu de UE”, o dramă în şase...

Cannes 2013: „Salariu de UE”, o dramă în şase minute

Studiourile de film IDDB Production (Încă o Dramă cu Dragoş Bucur Production) se apropie de finalizarea celui mai recent proiect – „Salariu de UE” – cu care România vrea să plece la Festivalul de la Cannes. În rolul principal a fost distribuit Dragoş Bucur, unul dintre cei mai în vogă actori ai momentului, alături de Mişu, câinele care circulă pe scaun în tramvaiele din Bucureşti. Producătorii ne-au dezvăluit, în exclusivitate, câteva detalii despre scenariu şi care sunt atuurile acestui scurtmetraj.

„Anul acesta vrem să mergem pe esenţa românului contemporan, ăla pe care îl vezi zi de zi lângă tine în trafic, amărât, cu o cruce fosforescentă atârnată de retrovizoare. Dar am vrut să-l arătăm pe înţelesul tuturor popoarelor, aşa că am adoptat modelul american: facem un scurtmetraj tip reality-show. Fără efecte, doar cu expresivitatea copleşitoare a lui Bucur. Un om care stârneşte hohote de plâns doar mâncând ciorbă timp de 20 de minute va distruge suflete cu această dramă fără cuvinte. Va fi un succes răsunător”, a declarat Sergiu Apropoescu, PR-ul IDDB Production.

Filmul îl înfăţişează pe Dragoş Bucur plecând de la casieria companiei în care lucrează, schiţând foarte vag o umbră de fericire la primirea salariului. Reality-show-ul urmăreşte cursul cheltuirii întregului salariu al tânărului corporatist. Timp de şase minute acesta este filmat făcând plinul Daciei sale, model Logan, cu privire aţintită spre pompă unde suma de pornire este de fapt salariul său întreg. Pelicula se termină abrupt, violent, cu contorul ajuns la zero şi un cântec murmurat în fundal „mamelor din lumea întreagă…”.

Festivalul de la Cannes va avea loc anul acesta între 15 şi 26 mai. Bucur este convins că, în 2013, va reveni acasă cu premiul Palme d’Or.

 

Publicat în revista AC, nr. 14 (1 – 7 aprilie).

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare