HomeCulturăCâștigătorii ediției 2016 a Concursului Internațional Sibiu Jazz Festival

Câștigătorii ediției 2016 a Concursului Internațional Sibiu Jazz Festival

Pe 25 mai s-a încheiat Concursul SJF, parte integrantă celei de-a 46-a ediții a Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generații de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) a adus anul acesta la Sibiu 16 concurenți (formații si soliști), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria și România.

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cea mai bună formație a fost adjudecat de studenții Universității din Graz – BB QUARTET ce are în componență pe brazilianul Marcelo Valezi (tenor saxofon, flaut), croatul Ivar Krizic (bass), Lajos Toth (pian) si Balaz Balogh (tobe), din Ungaria.

Cea mai buna voce din concurs s-a dovedit a fi cea a Kristinei Koszorus din Târgu Mureș, iar cea mai bună compoziție a fost cea a lui Giuseppe Dimonte– conducătorul formației Pippi Dimonte Quintet din Italia pentru piesa “Neukolln”.

Juriul a acordat două premii speciale: Viorica Pintilie Quartet, format din Viorica Pintilie (voce), Alexandru Olteanu (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Iunian Nicolau (tobe) și lui Sandu Bantaș (voce), student la Universitatea de Arte „George Enerscu” din Iași.

Publicul a avut ocazia să-și voteze online preferații. După prima zi de concurs, cele mai multe voturi le-au obținut studenții Universității Naționale de Muzică din București- grupul Groovy Bastards, format din Ioana Vișinescu (voce), Maria Nichiforescu (chitară bass), Leonard Croitoru (pian), Alex Mușat (tobe) și Andrei Bălașa (chitară).

Cel de-al doilea premiu al publicului, acordat în urma voturilor online, a fost adjudecat de Cristina Radu, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București.

„Concursul, organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Casa de Cultură a Studenților Sibiu, s-a dorit o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni prin crearea de oportunități pentru formațiile de jazz de a se lansa pe piața muzicală de gen din țară și din străinătate. Prin acet eveniment organizat înainte de demararea concertelor din cadrul Sibiu Jazz Festival se dorește în primul rând “predarea ștafetei” de la o generație la alta de muzicieni”, decalară organizatorii.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților.

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs pe concurs.sibiujazz.ro

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare