HomeCulturăCinci filme cu Ionuț Adânc pe care nu...

Cinci filme cu Ionuț Adânc pe care nu trebuie să le revezi

După ce am vorbit despre Brăduț Groapă (acum singur, sălbatic și intangibil), a sosit vremea și pentru Johnny Depp. Care are multe calități de felul lui, mai puțin când vine vorba de a nu bate femeile, se pare. De-a lungul carierei sale, Ionuț a făcut cale de vreo șase pagini de rezultate Google de filme,  unul mai semi prost ca altul. De altfel, avem impresia ca mama lui Ionuț a împrumutat la un moment dat foarte mulți bani de la Tim Burton și acum Johnny trebuie sa joace în toate filmele lui în contul datoriei maică-sii. Despre Helena Bonham Carter nu avem ce spune ca e nevasta lui, nu cred ca are de ales. Și după cum spuneam și în titlu, deși niciunul dintre filmele cu Johnny Depp nu merită revăzute, sunt vreo cinci, spre zece, care nu merita chiar deloc. Să vedem despre ce e vorba:

Pirații din Caraibe

Toate trei. Sau patru. Câte or fi, că ăștia nu au măsură. În aceste pelicule veți putea observa dimensiunile pantagruelice ale talentului lui Johnny Depp de a dezvolta un personaj și al duce de la un pirat beat la un pirat și mai beat. Ok, o fi un film dedicat mai ales adolescenților și bărbaților trecuți de 50 de ani cărora le place să vadă orice cu Keira Knightley (femeia cu un sex appeal de mărimea unui pitic scund), dar nu spune nimeni că nu trebuie să lucrezi puțin la un rol, să îi dai o nuanță, să îi construiești un dram de personalitate, să îl evoluezi măcar ca pe un personaj din WoW, ceva. Jack Sparrow este doar un personaj de care te lipești la fel cum te lipești de bețivul barului tu preferat: te deranjează puțin, dar poți să trăiești și fără el. Îi dai 5 lei de o Timișoreana, dar ai prefera să nu o bea cu tine la masă. Și cale de 3 (sau patru filme) în afară de ceva sirene cu probleme cu dantura, zău că nimic nu e de revăzut.

Charlie and the Chocolate Factory

Cine a pus draperia aia grena pe Michael Jackson și l-a aruncat în platoul de filmare? Chipurile un film pentru plozi, singura reacție pe care un părinte normal la cap ar trebui să o aibă la vederea acestui film este să își ia progeniturile și să ceară banii pe popcorn și nachos înapoi. Burton (evident) pare că a vrut să ia povestea originală a cărții și să vadă cât de infricoșătoare poate să o facă. Trei boli pshice mai târziu, a ieșit un film lung, ciudat, salvat puțin de un Wilder cu poante un pic mai bune ca ale grupului Vouă, dar nimic memorabil cât să spun într-o zi în care se ia cablul: hm, ia să mă uit eu din nou la filmul ăsta cu ciocolată și mult râs isteric.

Edward Scissorhands

Ce avem noi aici? Ah da, un alt film de Tim Burton. Pentru cei născuți după 90, este un film despre un băiet care avea foarfece în loc de mâini. Știm, prima întrebare este: pai și cum face….. Simplu. Nu face că oricum se spune că orbești de la asta. La prima vedere putem observa că a fost un film cu buget foarte mare, din care jumătate s-a dus pe făină trei nule pentru machiajul lui Ionuț, iar restul de bani pe gazon. Cum au rămas fără bani repede, foarfecile i le-au legat cu fâșii de cerșaf și au spus că așa a vrut naratorul. Bineînțeles că povestea nu putea fi banală și să îl urmărească pe omul foarfecă cum se duce la jobul lui de la salonul Geta Voinea, ci l-au pus să se îndrăgostească de o fată urâtă, dar care l-a acceptat asa cum era, cu caracterul lui tăios. Anii 90 nu au fost chiar plini de idei bune, iar acest film cu sigurantă nu a fost cea mai proastă dintre ele.

Secret window

14 ani mai târziu, Depp a reușit să îți dezlipească făina de pe față și a acceptat un rol în Secret Window, probabil când era Tim Burton în concediu și a vrut și el să vadă cum e și cu alt regizor. Din nefericire pentru public, rolul primit de Ionuț a fost iarăși unul de o complexitate ieșită din comun, un scriitor beat și cu probleme psihice. Probabil acest film a marcat începutul carierei sale de actor mereu beat în filme. Dacă nu știți despre ce e vorba și din descrierile de ghid TV pare ceva super fascinant, stați potol, este o adaptare a unei nuvele de Stephen King despre blocajul scriitorului, nimic mai mult. Da, e la fel de plictisitor pe cât sună. Dacă vă udați la filme cu Avengers, clar nu aveți ce căuta prin filmul ăsta.

Don Juan de Marco

Dar ce avem noi aici…. Ah, da, boli psihice. Nici nu ne-am fi așteptat la asta de la un rol al lui Johnny Depp. Doar că halucinațiile lui din această peliculă sunt chiar pasionale. Deci Ionuț este Don Juan de Marco. Cu mască și cal împrumutate de la Zorro, tânărul focos de fapt își exprimă așa semiconștient drama iubirii dintre el și soția lui. Sau ceva de genul ăsta. În afară de Faye Dunaway și de Marlon Brando, mare lucru nu e de văzut aici, ceea ce demonstrează din nou că nu e destul să ai cloșca cu puii de aur în bătătură, mai trebuie să îi faci și un coteț de doamne-ajută.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare