HomeCulturăGuerilla nu moare. Guerilla se transformă

Guerilla nu moare. Guerilla se transformă

Când eram tânăr fecior și umblam brambura prin codru, obișnuiam să ascult Guerilla. Oferea o altă perspectivă față de cimpanzeul de Gojira de pe ProFm și baladele alea care te băgau în stare de lichefiere de pe MagicFm. Era vremea când Liviu Mihaiu încă mai scria la AC și când CNA nu ciopârțea (încă!) branduri naționale, iar muzica de pe post avea o undă subțire de decență.

Se întâmpla undeva la începutul lui 2004. Acum e 2014, au trecut 10 ani, ani în care Guerilla s-a umflat, a devenit roșie și apoi a bubuit. A plecat Craioveanu, l-a lăsat pe Dobrovolschi cu buza-n vânt și Mihaiu tot își făcea emisiunea lui, pe care, fie că știa, fie că nu vroia să știe, nimeni nu o mai asculta. Iar asta venea ca și o lecție de viață în radio, demonstrându-i lui Liviu Georgică Mihaiu un singur lucru: Guerilla înseamnă, în totalitate, Dobro Show.

Și de aceea mi se pare o tâmpenie să retragi licențele unui post la care s-a muncit. Ok, Liviu Mihaiu, n-o fi un om prea îndrăgit, dar să te răzbuni pe el, retrăgându-i munca și, implicit efortul, este tactica cu care puștii de a cincea se răzbună după testul la biologie. Patetic, fără sens și rupt de realitate, CNA-ul calcă din nou pe bec, la fel cum a făcut de multe alte dăți, distrugând unul dintre singurele posturi de radio românești care vin cu ceva fresh față de varul învechit al Radio România Actualități.

Zilele trecute s-a stat la bustul gol în fața CNA-ului. E, nu și eu, că de fel sunt slab și nu mă risc, poate vede careva coaste sau cine știe ce oase, dar burtoșii susținători ai Guerillei, în frunte cu Liviu Mihaiu și omniprezenta sa țigară, au stat. Ăsta a fost modul lor prin care se revoltau. Și mi-a plăcut că au luat atitudine. Că nu se mai poate trăi cu Remus Rădulescu și cu Prietenii de la 10.

Iar din solidaritate față de ei, stau și eu acum în maieu acasă. Eu, care nu port decât la ocazii speciale, pe șantier sau la cine știe ce inaugurare de imobiliare, astfel de costum. Gestul înfățișează un singur lucru: Guerilla nu moare. Guerilla se transformă. Mă rog, cel puțin în teorie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare