HomeCulturăImaginează-ți că ești la teatru

Imaginează-ți că ești la teatru

Am reușit performanța de a face, în același timp, recenzia unui local și a unei piese de teatru. Am scutit două drumuri. Acum vreau să fac o recenzie culinară într-un club de swingeri și mă pot retrage în glorie.

Ziduri, stații de autobuz, stâlpi, peste tot invitații la Teatru în Culise. Piese cu titluri care-ți gâdilă curiozitatea. Afișe cu organe genitale. Trupă de improvizații. Oamenii par că le au pe toate.

Ajung la bar-teatru cu jumătate de oră mai devreme, pentru piesa „Imaginează-ți că ești Dumnezeu”, și-mi dau seama că la baza localului sunt niște minți odihnite capabile să producă umor din orice. Stă scris pe pereți cu litere caligrafiate că-i plin de nebuni boemi. N-au mâncare să te saturi, sandviciuri/chipsuri/alune (4-6 lei). Dar băutura-i pe gustul fiecăruia, cu recomandarea să-ncerci Mint Cofee (9 lei). Dar poți încerca o „Adela Popescu”, adică Virgin Bloody Marry. Sau „Dem Rădulescu”, „Toma Caragiu”, „Stela Popescu” etc. O băutură aleasă pentru fiecare actor, așa cum îți place ție. Și-mi savuram cafeaua cu mentă când muzica a tăcut brusc și-o angajată de la bar a-nceput să urle nervoasă pe clienți. Arunca chipsuri prin bar și zbiera disperată, ca o chelneriță cu salariul tăiat și-ntârziat. După un monolog al agoniei pe care o trăia la muncă, timp în care se plimba nervoasă cu un cuțit printre mese, a dispărut fulgerător la etaj, de unde a apărut un stimabil neo-clovn, amabil și pus pe filosofii profunde despre picioare. După ce-a masat picioarele unei cliente, ne-a invitat la etaj unde avea loc restul supliciului.

Comedia, acum știu, începe încă din momentul în care îți cumperi bilet. „Locul 4, rândul D”. Într-o sală mică, unde scaunele sunt așezate complet aiuritor, față-n față, spate-n spate, izolate și-nghesuite. Pare ilogic…

Nu vreau să vă fur plăcerea și nici să vă povestesc prea multe, că nu-i ca la film. E un sentiment unic, și-am râs o oră și jumătate cât n-am făcut-o la cinematograf la ultimele 10 filme văzute. Nu-i scump, nu-i rău deloc. E doar teatru. În culise.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare