HomeCulturăKeanu Reeves bagă fitile

Keanu Reeves bagă fitile

John Wick. The movie – 2014
Acțiune: puști, pumnale, pistoale, pumni și alte cuvinte cu litera P
Dramă: eh, figuri!
Thriller: s-a fi dorit.
Nota: 6,4 (din care 6 puncte pentru Keanu și restul pentru film)

Dacă încerci să traduci titlul filmului John Wick, realizezi că se numește Ion Fitil. Ciudat, nu? Și să-l vezi pe Ionuț cu traume psihice, parcă îl compătimești, nu? Iar dacă un copil mare, nu mic, cu tăticul plin de bani face mișto de Ionuț, voi ce părere aveți? Păi, Ionuț n-are mamă,  n-are tată, așa că dă cu tine de pământ.

Lăsând un pic acțiunea deoparte, atunci când tragi linie realizezi morala filmului:"Tocmai când eram eu în culmea agoniei, a venit unu' și m-a călcat pe picior. Și, de supărare, i-am făcut felul. Dar nu oricum!" De aici nu vreau să vă mai spun eu. Mergeți să vedeți. Însă pot să fiu sigur că intuiți ceea ce se va întâmpla, copii. Deci, nu vă jucați cu pistoalele acasă, că poți să te lovești la cap. Sau în cap. Nu vă jucați cu mașinile de fițe. Că vă împușcă un nene care nu e rău, dar zice că e cel mai tare din parcare și te arde bine de tot. Așa e că tot ce ați citit până aici e superficial și aproape de neînțeles? Daaaaa! Pentru că așa e și filmul. Foarte superficial și de neînțeles,  din acest motiv.

Keanu Reeves (adică John) e genul ăla de "Cichi-cean" care în rupe în doi pe toți și el pleacă acasă doar cu niște zgârieturi, mânca-l-ar mama de băiat drăguț. El e tipul care nu te bate la cap, ca proful de matematică. El e tipul care te împușcă la cap. Mai mult, dacă vrei să vezi un tată care nu își iubește fiul și dorește doar să își salveze propriul cur (că fund știți voi ce este), mergi cu încredere la John Wick.
Trebuie să remarcăm pentru a mia oară cum americanii bat rușii. Complexații ăștia de U.S.A. Una peste alta, vezi întorsături de situație, răzbunare ușor ciudată, final timid și foarte intuitiv.

Am auzit ca regizorii filmului sunt, de fapt, niște cascadori care regizează pentru prima dată. Da, nu prea le-ați ieșit. John Wick? Sec. Atât. Mergeți la cinema pentru relaxare. Dar nu duminică. Și John votează. John Hannis. Enjoy!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare