HomeCulturăLa Opera Națională se vor cânta numai arii de...

La Opera Națională se vor cânta numai arii de manele patriotice

Scandalul declanșat în ultimele săptămâni la Opera Națională a dovedit, o dată în plus, că străinii vor mereu să ne cumpere țara, dar noi, adevărați daco-geți-begeți, refuzăm să o vindem. Așa că, după ce am scăpat de venetici și de vânzătorii de neam și țară care voiam să danseze numai în limba engleză, ba și de ministrul Vlad Alexandrescu, care le cântase în strună, evident, tot în engleză, acum vom avea, în sfârșit, o Operă cu adevărat Națională.

Astfel, ca să nu mai existe discuții legate de operele și baletele puse în scenă pe scena acestei instituții, se va înființa o comisie artistică menită să analizeze dacă o anumită creație este sau nu patriotică. Din comisie vor face parte Dan Puric, Grigore Leșe, Stegarul Dac și alți români verzi cu patalama. ”Nu mai vrem să apară discuții, că s-a pus în scenă nu știu ce operă străină, care nu ne reprezintă, ca popor sau cine știe ce balet decadent, imperialist. Așa că o să ne bazăm mai mult pe tradiția românească. Și ce e mai tradițional pentru muzica românească decât maneaua? De la Anton Pann încoace, în România s-au cântat doar manele, de ce să stricăm tradiția și să băgăm Puccini, Verdi, Bellini, Rossini sau alți d-ăștia, care n-au nicio legătură cu patosul poporului român?”, ne-a declarat unul dintre noii responsabili ai direcției Operei Naționale. Astfel, vor fi invitați să cânte la Operă celebri cantautori, care îi vor delecta cu arii celebre de manele atât pe spectatori, cât și pe caii acestora – căci se vor înființa, în sală, loje speciale pentru cai. Printre ariile patriotice care vor putea fi auzite pe scena Operei se vor număra: ”Aoleo, soarili meu”, adaptare liberă după "O sole mio", de Florin Salam, ”Nu soilește  barosanii”, adaptare și mai liberă după "Nessun dorma", de Vali Vijelie și ”Aoleo, bambina, mi-am tunat mașina”, adaptare după "O mio babbino caro", de Nicolae Guță.

Tot din motive de patriotism, având în vedere că Enescu a fugit din țară la Paris și n-a mâncat cu noi salam cu soia, statuia marelui compozitor, aflată în fața Operei, va fi dată la topit, iar în locul ei se va turna o statuie a lui Adrian Copilul Minune, că intră mai puțin bronz și mai facem și noi economie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare