HomeCulturăMai muzical cu Twin Arts!

Mai muzical cu Twin Arts!

Luna mai aduce în București două dintre cele mai așteptate evenimente Twin Arts ale anului. Concertele Anouar Brahem și Ara Malikian se apropie de Sold Out la Sala Radio, peste 60 la sută dintre bilete fiind deja vândute.

Pe 12 mai instrumentistul tunisian Anouar Brahem își va prezenta în România cel mai recent album, numit Souvenance. Alături de el vor fi pianistul Franҫois Couturier, câștigător al premiului Django Reinhardt, clarinetistul Klaus Gesing si basistul Björn Meyer, fost membru al iubitului grup Nik Bärstsch’s Ronin.

Artist al prodigioasei ECM Records, Anouar Brahem este cunoscut pentru inspirația și talentul cu care a reinventat oud-ul, un vechi instrument tradițional, aducându-l în prim plan pe scenele celor mai importante evenimente muzicale ale lumii. Cele 10 albume din discografia sa reușesc să dea impresia firescului fuziunii dintre muzica arabă, folk sau jazz. Souvenance, discul pe care Anouar Brahem îl va prezenta la Jazz Night Out este încercarea artistului de a găsi o cale de comunicare între culturi, o misiune în care muzica sa introspectivă și rafinată devine irezistibilă.

Pe 26 mai este randul multipremiatului violonist Ara Malikian să urce pe scena Sălii Radio. Electric, excentric, carismatic, inovator, virtuoz sunt câteva dintre epitetele cu care libanezul de origine armeană probabil s-a obișnuit de când locuiește în Spania.

Adăugați la asta o prelucrare a Ciocârliei lui Angheluș Dinicu care va fi probabil momentul serii în București,  29 de albume în discografie, concerte în peste 40 de țări și un repertoriu ce include nu doar compoziții de Antonio Vivaldi, J. S. Bach , Niccolo Paganini, Robert Schumann, Astor Piazzola, muzică armeană, flamenco, ci și reinterpretări ale unor piese Bjork, Radiohead, sau de ce să ne mai mirăm, coloana sonoră a filmului Pulp Fiction. Dacă tot am ajuns la filme, nu putem omite contribuția lui Ara Malikian la 9 soundtrack-uri, printre care celebrele pelicule ale lui Pedro Almodovar- Hable Con Ella și La Mala Educación.

Ara Malikian își va prezenta în România discul intitulat 15, care celebrează tot atâția ani de activitate. Pe scenă vor mai urca prim-violonistul Orchestrei Simfonice din Madrid, Jorge Guillén, care cântă la o vioară Mathias Thir din 1776, violonistul Humberto Arma, Nantha Kumar-percuție, super showman-ul Hector El Turco-percuție; basista Tania Abad și violoncelistul David Barona Oliver.

Program

Concertele Anouar Brahem și Ara Malikian au loc pe 12, respectiv 26 mai 2016, ora 20.00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete

Biletele pentru aceste evenimente pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Următoarele concerte Twin Arts:

30 iunie-Sala Radio-Omar Sosa Quarteto Afro Cubano

27 octombrie-Sala Radio-Dhafer Youssef

10 noiembrie-Sala Radio-The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers and Bob Franceschini

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare