HomeCulturăMuze care dau din buze: Marius Moga – Pe...

Muze care dau din buze: Marius Moga – Pe barba mea

După ce s-a aflat în spatele atâtor melodii de succes, faimosul Mini-Mozart de Dâmboviţa, Marius Moga, a decis că destul s-au înfruptat alţii din talentul său şi deci e vremea să iasă şi el la rampă, cu primul single solo. Nu ştiu dacă s-o fi speriat văzând, în filmul „Amadeus”, cum a ajuns Mozart-originalul la groapa săracilor sau, pur şi simplu a simţit nevoia să se afirme şi ca gurist. Cert este că Moga a scos recent „Pe barba mea”, o melodie care cu siguranţă va face furouri vara asta, pe Litoral. Melodia e ca absolut toate melodiile copiate până acum de Moga de prin alte părţi, doar versurile sunt schimbate. Textul este centrat pe partea financiară: „Banii, banii, banii, am încercat să-i fac, stând aproape de îngeri şi departe de…şttt!”, zice Moga, ferindu-se însă să spună şi numele Necuratului, pentru că, „deja prea multă lume-l strigă, îi face reclamă”. Vedeţi gândire de artist modern? Nu face reclamă orişicui aşa, pe ochii frumoşi, ci numai pe ochii dracului. Ia să fi sărit Sarsailă, colo, cu un cont gras la bancă sau măcar cu o excursie moca în Bahamas, să vezi ce stătea Marusică toată ziua cu el în gură! Ca să înţelegem cât de important se crede Moga, trebuie să ascultăm următoarele versuri: „Şi nu-s superstiţios, da’ cred că Universul ştie, că fericirea mea nu stă într-o hârtie”. Vaaai, dar sunt convins că găurile alea negre din Univers nici nu mai pun nimic în gură până nu află mai întâi ce mai face Moga, ce-a mai compus sau ce-i mai face Vântur – dacă-i mai face ceva, normal.

Aici intră refrenul: „Pe banii mei, pe barba mea, da, da, tot ce-am făcut, tot ce-am făcut în viaţa mea şi n-am depins niciodată de nimeni, de nimeni în afară de mine”. Câtă lipsă de recunoştinţă! Dacă nu era călugărul ăla medieval, să inventeze notele, Bill Gates să inventeze calculatoarele şi Victor Ponta să breveteze plagiatele, îl mai vedeaţi pe micuţul Moga mare compozitor? Nu mai zic de Sârbu, că oricine ştie că Moga pe barba mogulului a ajuns ditamai vedeta, nu pe barba lui!

Ei, şi pentru ca ipocrizia să fie întreagă, Moga o dă, pe final, şi-n citate motivaţionale, de zici că vrea să-l plagieze şi pe Tony Poptamas. „Creează-ţi propriile vise, nu cu limite, nu cu fise, fă, fă tot ce poţi ca ceilalţi să-ţi dea dragoste, nu cash”, cântă el, deşi o grămadă de piţi din şoubiz l-ar putea contrazice, fiindcă ele prestează şi pe dragoste, şi pe cash. Evident că sfaturile nu se opresc aici: „Şi da, poţi să zici da, fie că-i bună sau rea viaţa ta, cum ai putea tu să ştii când eşti vesel dacă n-ai fost şi trist cândva?”. Problema e că Moga un trist a fost, un trist rămâne, indiferent câte hituri o compune. Şi degeaba şi-a lăsat el barbă, pentru videoclipul ăsta, că barba nu doar că nu-l face filosof, da’ nici măcar la Eurovision nu-l trimite!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare