HomeCulturăRapture – concert caritabil pentru minoritatea nemanelistă din România

Rapture – concert caritabil pentru minoritatea nemanelistă din România

Contrar aparenţelor, nu toţi liceenii se antrenează patru ani să pice bacul. Există şi liceeni care învaţă, motiv pentru care sunt excluşi din gaşcă, dar şi liceeni care învaţă şi fac şi chestii cool în acelaşi timp. De pildă, îşi fac o trupă de metale, compun un album cu muzica lor şi cu versurile lor, pe care îl cântă apoi la concerte.

Trupa asta se numeşte Rapture, e din Bucureşti şi are patru membri: Mihai Adrian Barbu (voce, chitară), Livia Diana Iancu (chitară), Cezar Duicu (bass) şi Matei Alexandru Stoenescu. Ce este de remarcat la ei, în afară că au toţi câte trei nume, e faptul că sunt abia în clasele a X-a (Cezar) sau a XI-a (Livia şi Mihai) – clase în care majoritatea liceenilor abia-şi descoperă apetenţa pentru chiulul în serie şi berea la PET. E drept, Matei e un pic mai mare, fiind singurul student din formaţie.

Sâmbătă, 15 septembrie, Club Ageless

Rapture e un fel de liceeni rock-n-roll, dar fără „şuap-şuap” şi fără Oana Sârbu (bătrânii ştiu ce zic aici). În loc de „şuap-şuap” Rapture a închegat un album de „supărări” – Prisoner – cu şase piese originale şi un cover după Metallica, Devil’s Dance, care sună chiar bine. El, albumul. Iar în loc de Oana Sârbu, Rapture o are pe Livia, o chitaristă multi-premiată (primul premiu l-a luat prin clasa a V-a, deci e şi precoce), care promite mult. Promite să se ţină de muzică, promite să nu iasă cu băieţii pe care nu-i place taică-su, promite să ia bacul… Promite, de asemenea, să nu se lase intimidată de clişeul misogin care spune că tipele nu se „pupă” cu metalele. „Nu mă descurajează astfel de comentarii, ba chiar m-au împins să demonstrez contrarul”, a declarat Livia, în exclusivitate pentru Academia Caţavencu.

Sâmbătă, 15 septembrie, liceeni de la Rapture au concert în Club Ageless, fostul Tehnic Club de la Cuţitul de Argint, într-o seară dedicată rockului. Concertul începe la 18:30, dar Rapture, fiind trupa vedetă din cele şase participante, cântă pe la 21:30. Nu sunt ei Metallica, dar pot deveni, aşa că populaţia nemanelistă din România este somată să participe şi să-i încurajeze. Intrarea e moca!

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare