Aifăn 6

Nu vă aşezaţi la coadă, că încă n-a apărut. Dar deja mânuţele harnice şi pricepute ale copiilor taiwanezi de pe vapor înşurubează viitoarele carcase de Aifăn 6. Au febrilitatea aceea simpatică specifică inaniţiei şi a micilor gustări de orez cu opiu. Mamă frate, şi ce de-a are chinezăria asta de smartfoi pe el! Nu ştiu specificaţii tehnice, că-s gadgetofob, dar aplicaţiile la modelul pentru Românica sunt bestiale. În primul rând, are carcasă din aur cu inscripţia mare „Bos” şi iPod cu manele preinstalate, gen. Păi cine e pe primul loc când arunci aşa, la şto, Aifănu pe masă la terasă în Centrul Vechi să moară fomiştii boemi dă invidie? Ă?

Pe urmă dai cu unghia de la degetul cu ghiul pă ecran şi digitezi aiconul Utilities. Are funcţia Calculator cu sunet de monede curgând, fratele meu! Şi pe Weather are voice cu zbierătu’ lui Garcea, „B’nă searaa!”. Şi cu textul: „E călduţ şi plăcut, şefu’, nu ca la fraierii din jur care le tună şi fulgeră”! Iar pe Maps, să moară ce-am pă casă, dacă nu apare distanţa ezactă de la locul unde-ai parcat BMW-ul pe trotuar, raportat la locul unde ţi se lăfăie cheile pe masă lângă Aifonu’ 6. Are şi Stocks, dar n-ai tu treabă cu bursele, că ai banu purcoi, ca Becali. Şi fiţă dă fiţă, au montat chinezii pe Camera de enşpe mega-giga-pixeli un sunet gen: „Motor, acţiune, filmez aici, ce Coppola mea”!

Şi, băi, popor, mai are pe Photos o aplicaţie fără declic, ca să faci poză silent în cabina de vot la buletinul cu vot pe USL, pentru decont.

Mă scuzaţi dacă-s prea tehnic, dar trebuie să le luăm faţa drogaţilor de iPhone 5, că prea ne-au disperat cu fiţa lor! Pe care dai bani căcălău, iar în două săptămâni vine Samsung cu ceva şi mai lucitor.

Aşa că luaţi din faţă, din faţa magazinului, de la dealeri, Aifănu 6 cu cele mai tari Messages şabloane. „Tu eşti femeia visurilor mele”, „Of, viaţa mea” şi „Te amo”, cu varianta pe negru, „Te amo, mo!”. În privinţa internetului, decât digitalizezi pă Safari şi intri la tabloide direct la cancanurile preferate, gen „Intră şi vezi ce set de ţâţe noi a primit Margherita de ziua ei”, „Video bestial cu Bendeac imitând o persoană cu dizabilităţi” sau „N-ai să ghiceşti niciodată ce-a mai scos Salman Rushdie”. Adică stai că ăsta nu-i manelist portughez, ca Michel Telo.

Asta e, se mai strică şi Aifănu 6, că şi copilaşii ăia dau rasol de la tangaj şi ruliu, când mai trece câte-un uragan Isaac să le tragă apa la americani. Pe case.

Apropo, mai găsesc undeva un Nokia 6310? Ca să am şi semnal şi să mă ţină bateria o săptămână. Nu până dau de-o priză, ca la Aifăn.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare