HomeFeatured home 25 milioane pentru Bossul Daniel, să trăiască!

5 milioane pentru Bossul Daniel, să trăiască!

La sfârșitul săptămânii trecute, consilierii au aprobat bugetul pe anul 2014 al Primăriei Capitalei. Nu le-a fost ușor. Aveau la dispoziție 1 miliard de Euro, pe care s-au chinuit să-l prăduiască ingenios. O parte din miliardul ăla, dacă e bine aranjată treaba, ajunge, pe ocolite, tot la ei. Dacă nu direct, prin intermediul firmelor „selecționate“ pentru lucrări publice din oraș (de la marile pasaje la bănci și panseluțe), atunci măcar indirect, prin susținerea de care se vor bucura la viitoarele alegeri.

Un singur exemplu: BOR, deși a declarat întotdeauna, fălindu-se cu asta, că ridică monstrul ăla de Catedrală preponderent din donațiile particularilor, primește acum de la Oprescu o danie de 6 milioane de lei. Am eu, aveți voi nevoie de Notre Dameul Șefului de Stat Major al BOR? Vă întreb pentru că 90% din bugetul Bucureștiului e alcătuit din încasări- din bani luați de la mine, de la tine, de la celălalt. Fiecăruia ni se smulg câteva bancnote mari din buzunar, an de an, pentru ca Oprescu să-i bage în cutia milei fără fund a bărbosului manager de biserici. Eu plătesc impozit-pe-orice ca Daniel să fie sigur că intră peste vreo doi ani, în salopetele alea aurite ale lui, pe ușile imensei sale piramide creștine. În același timp, Primăria participă la modernizarea Spitalului de Copii „Gomoiu“ cu doar 5 milioane de lei, iar pentru reabilitarea Spitalului de Ortopedie Foișor a socotit că-i cazul să scoată din poșet numai 6 milioane.

De ce? Fiindcă medicii nu au un public constant. Îți rupi azi piciorul, mâine doctorul ți-l repară și poimâine ai și uitat de el. Pe când cu credincioșii lucrurile stau altfel. Ăia se duc săptămânal la slujbă, stau în genunchi și ascultă ce zice popa. Și dacă popa spune „la toamnă îl votezi pe Oprescu, că-i bun, ne-a dat bani să ne cumpărăm lumânărar din titan și cristelniță din aur de 24 de Karate“, tu-l votezi pe doctor. Și uite așa, dându-i bani popii, faci cea mai bună investiție electorală.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare