HomeFeatured homeBOR inaugurează mâine prima biserică drive-in din România

BOR inaugurează mâine prima biserică drive-in din România

Biserica Ortodoxă face o mișcare foarte îndrăzneață, menită să vină în sprijinul credincioșilor posesori de autovehicule: va inaugura prima biserică drive-in din România și, s-ar părea, prima și din Europa.

Lăcașul de cult este situat în  Colentina, în zona de acces în autostrada București-Ploiești, pe un teren prevăzut inițial ca „spațiu de servicii” pentru autostradă. Reprezentanții CNADR ne-au declarat că locul respectiv a fost cesionat către BOR pentru eternitate și că demersul lor este justificat de nevoia șoferilor români de a-și face cruce înainte de a circula pe orice șosea românească.

Pentru început, biserica va presta exclusiv servicii religioase: spovedania pentru șofer (în care vor fi incluse și mărturisiri legate de cantitatea de alcool consumat- mărturisiri care nu vor fi transmise către organele de Poliție), Sfântul Maslu pentru pasagerii din dreapta, binecuvântarea întregului autoturism etc. Pentru pupătorii de icoane este prevăzut un tunel cu postere mobile de mari dimensiuni, care se apropie de portiere până în punctul în care se poate face un contact perfect între buze și icoană. În viitorul apropiat este prevăzută și secțiunea de moaște pentru conducătorii auto, cu sfinți care au avut cumva legătură cu transporturile (de regulă, pe măgar).

Începând cu luna decembrie biserica drive-in va include și o benzinărie, o spălătorie eco (cu un mixt de busuioc + extract de tămâie), un service, o stație ITP și chiar o zonă de vânzări auto, cu mașini noi și second-hand, inclusiv prin Proiectul Rabla. Reprezentanții bisericii ne-au declarat că sunt pregătiți încă de pe acum pentru schimbarea anvelopelor de vară cu unele de iarnă, binecuvântate engros înainte de a fi montate pe jenți. Din luna martie a anului 2014 va deveni funcțională și zona de tuning auto, în care vopsitori profesioniști vor putea să-l deseneze pe Dumnezeu pe capotă, să scrie pasaje din Cartea Regilor pe portiere etc.

Un important lanț de magazine de cartier, căruia nu putem să-i dăm  numele (Mega Image) pentru că nu ne-au oferit încă reclamă, s-a declarat deja dispus să participe la acest proiect.

Ca orice afacere respectabilă, BOR Drive-in va oferi carduri de fidelitate, vouchere și reduceri substanțiale celor care devin clienți constanți: la trei plinuri de combustibil se oferă o spălare interior + exterior gratuită, la a doua verificare ITP bonusul este un schimb gratuit de ulei sau completarea antigelului și lichidului de parbriz etc.

Pentru alte inițiative avangardiste ale BOR, fă-ți cruce și dă

P.S. Din motive evidente (numite „religioase”) nu se vor elibera niciun fel de chitanțe pentru serviciile oferite.

exvlusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare