HomeTechCasa de Facebook nu-i acasă

Casa de Facebook nu-i acasă

Nu știu pe nimeni care să folosească Facebook Home, interfața de mobil lansată de compania lui Mark Zuckerberg pentru molecularele dăștepte cu Android pe ele. Inițial, credeam că e vorba de faptul că am prieteni inteligenți, dar se pare că adevăratul motiv este că, ei bine, chiar nimeni nu folosește Facebook Home. Ultima știre despre eșecul penibil al noului proiect Facebook vine din partea operatorului de telecomunicații american AT&T, care tocmai a decis să trimită înapoi toate telefoane HTC First, așa-zisul flagship Facebook Home. Nu s-au vândut decât 15.000 de la apariție și ceva îmi spune că cei care l-au cumpărat folosesc o variantă normală la cap de Android.

În genere nu-mi place să vorbesc fără știu exact despre ce e vorba, dar, pur și simplu, nu-mi vine să-mi instalez Facebook Home pe mobil. Mi-e prea milă și de mine, și de amărâtul meu de smartphone. Cine naiba ar vrea să vadă informații de pe Facebook de fiecare dată când face ceva la telefon sau tabletă. Ce n-a înțeles marele strateg de business Zuckerberg e că utilizatorii vor să intre pe Facebook când au ei chef, nu când are el chef. Când aprind ecranul mobilului meu nu-s interesat să văd ce mai zice lumea pe Facebook, ci vreau să văd vremea și ora. Și atât.

Mai ales că nu toți „prietenii” mei de pe Facebook îmi sunt realmente prieteni. De exemplu, m-a adăugat o doamnă din Thailanda, care a lucrat la un moment dat cu tatăl meu. Nu se face să-i dau unfriend, că sărmana femeie nu mi-a făcut nimic, ba chiar pare un om OK. Dar, pe de altă parte, mă trezesc des cu astfel de vorbe de duh în feed: „รถไฟความเร็วสูงคึกคัก แห่ร่วมวงเสวนา 37ปี “ประชาชาติ” รถไฟฟ้า-ไฮสปีดเทรนไม่ใช่แค่พัฒนาระบบขนส่ง ยังเป็นเครื่องมือพัฒนาเศรษฐกิจประเทศจากส่วนประกอบอื่นๆ ช่วยลดความเหลื่อมล้ำทางสังคมและเศรษฐกิ”. Clar, nu? De ce aș vrea să-i văd asta în mod constant pe smartphone!?

Da, știu că aș putea să organizez mai bine feedul și lista de prieteni, dar, ca să vă spun sincer, mi-e lene. De asemenea, de multe ori, postările tembele ale unora dintre „prietenii” mei mă amuză prin prostia lor, dar n-aș vrea să mă trezesc că sunt plesnit cu ele peste ochi în fiecare moment când am nevoie de mobil. Și cred că ăsta e cazul majorității utilizatorilor. E mult mai simplu să deschid site-ul sau aplicația de Facebook când am chef și să dau scroll în jos, decât să umblu juma’ de oră prin setări. Și-așa ambele sunt optimizate ca dracu’, deci rezultatul final ar fi să-i umplu frigiderul lui Zuckerberg de carne. Am lucruri mai importante de făcut decât asta.

Exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare