HomeSportFotbal si afaceriGino Iorgulescu : împotriva camerelor video de pe șosele,...

Gino Iorgulescu : împotriva camerelor video de pe șosele, dar de acord cu cele de pe teren.

Sistemul VAR ar putea fi implementat fără probleme, atît timp cât fiul președintelui LPF nu are nicio legătură cu jocul de fotbal.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat, chiar prin vocea președintelui său, Gino Iorgulescu, introducerea sistemului de Video assistant referee (VAR) – Asistență video pentru arbitraj, din sezonul următor al primului eșalon competițional din România.

Multor angajați din LPF le-a venit greu să creadă că Gino Iorgulescu ar fi pentru introducerea camerelor video pe stadioane, având în vedere evenimentele recente. Totuși, sistemul VAR ar putea fi implementat fără probleme, atît timp cât fiul președintelui LPF nu are nicio legătură cu jocul de fotbal. 

Iorgulescu este împotriva camerelor video amplasate în afara stadioanelor, de exemplu pe șosele.

În plus, dacă Mario Iorgulescu s-ar afla pe stadioane, nu ar mai exista nicio linie albă pe suprafața de joc, iar acest lucru ar face inutilizabil chiar și sistemul VAR.

În rest, în Liga I, părerile legate de implementarea Asistenței video pentru arbitrii sunt împărțite.

Antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, bănuiește deja că vor fi introduși arbitrii video care vor avea misiunea de a da decizii împotriva formației sale. 

Petrescu este convins că deja celebrul complot intergalactic împotriva formației din cartierul clujean Gruia a ajuns la următorul nivel, acum, și sistemul video fiind corupt.

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Victor Pițurcă, ar dori ca sistemul VAR să se concentreze pe gazonul de pe arena “Ion Oblemenco”, din Bănie, pentru a se demonstra substanțele suspecte ce se emană din suprafața de joc. În plus, Victor Pițurcă nu are amintiri tocmai plăcute cu camerele de filmat amplasate prin cazinouri. Antrenorul alb-albaștrilor consideră că ar fi prea exagerat să nu poți să mai faci un mic joc de cărți nici pe banca de rezervă.

 

Finanțatorul Fotbal Club FCSB, Gigi Becali, vede un avantaj în plus în sistemul VAR. Becali ar vrea să folosească sitemul video pentru a le arăta jucătorior săi că nu i-au ascultat indicațiile și că de aceea merită criticați public.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare