HomeCulturăVampilov la Teatrul de Comedie, într-o montare semnată de...

Vampilov la Teatrul de Comedie, într-o montare semnată de Felix Alexa

Teatrul de Comedie prezintă avanpremiera, în datele de 10 și 11 martie, și premiera oficială, în data de 14 martie, ora 19.30, la Sala Studio, a spectacolului 20 de minute cu îngerul de Aleksandr Vampilov, în regia lui Felix Alexa, care semnează și adaptarea scenică, ilustrația muzicală și lighting design-ul. Traducerea îi aparține Mașei Dinescu, iar scenografia este concepută de Andrada Chiriac.

Din distribuție fac parte actorii Dan TudorAlexandru Conovaru, Gabriel RăuțăMihaela TeleoacăBogdan CotlețAnghel DamianIrina Ștefan.

Textul lui Vampilov și spectacolul montat de Felix Alexa urmăresc – cu un umor care, câteodată, devine amar – reacția pe care o poate stârni astăzi în noi un gest altruist. „Cât o fi costând dezinteresarea în ziua de azi?”, se întreabă un personaj, arătând astfel că, într-o lume a abrutizării sentimentelor, suspiciunea a devenit atitudinea firească față de generozitatea celuilalt, că nu mai putem privi senin în sufletul semenilor, ajungând uneori să lovim mâna întinsă în ajutor. Există însă speranță, atâta vreme cât înțelegem ce se întâmplă cu noi și ne dăm seama că, tot vorba unui personaj, „s-a întâmplat ceva cu noi; ne-am sălbăticit, ne-am sălbăticit total…”.

„Într-o lume în care interesul propriu a ajuns la rang de profesiune de credință, un gest simplu, adevărat, acela de a-ți ajuta semenii, devine suspect și absurd, de neînțeles. Piesa lui Vampilov, 20 de minute cu îngerul, reprezintă pentru mine o parabolă despre lumea dezumanizată în care trăim, o comedie cinică despre cum ne-am sălbăticit sufletele, fără să ne dăm seama. Și tocmai acest amestec fascinant de umanitate dezlănțuită, aflată în criză, și o puritate umană ce nu poate părea astăzi normală, ci doar „îngerească”, creează imaginea reală a lumii în care trăim, plină de confuzie și contraste. Dar oare „îngerul” aflat în fiecare dintre noi poate fi, totuși, salvat?” (Felix Alexa)

Evenimente organizate de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare