HomeActualitateAdio, Lenin, dar rămân cu tine!

Adio, Lenin, dar rămân cu tine!

Probabil că mulți dintre voi au văzut deja filmul ”Goodbye, Lenin!” – îl știți, comedia aia mișto, nemțească, despre un june a cărui mamă intră în comă exact înainte de căderea Zidului Berlinului. Duduia e mai comunistă decât Firea și Olguța la un loc și nici nu concepe că ”visul de aur al omenirii” s-ar putea destrăma. Și totuși, zidul cade, comunismul se duce dracului, iar cucoana, când se trezește, trebuie menajată și lăsată să creadă că se află încă în plină dictatură a proletariatului. Fiindcă, avertizează medicii, dacă ar afla că Germania Democrată s-a dus ploii de suflet, la pachet cu Uniunea Sovietică, babeta comunistă ar putea avea un șoc fatal. Așa că fiul ei, deși virulent anticomunist, nu vrea să se întâmple asta – e mă-sa, na! – deci face tot posibilul să-i ascundă adevărul.

Celor care n-ați văzut filmul, nici nu vă recomand să-l vedeți. E suficient să vă uitați la mitingul organizat azi de PSD în județul Dâmbovița și o să vă distrați la fel de tare. E drept că babuinii ăia aduși cu arcanul la Târgoviște nu semănau cu unii care tocmai s-au trezit din comă, dar nici prea vii nu păreau, mulți dintre ei. Mie cel mai mult mi-a plăcut pancarta aia cu ”UNPR susține Guvernul”. Când am văzut pancarta aia, am râs zece minute, dar pe urmă m-a apucat groaza de ziceai că-s maniaco-depresiv. Fraților, e groasă. Dacă cinci mii de oameni pot fi scoși în stradă sub stindardele unui partid căruia Băsescu i-a făcut de multișor pomenile, fără ca ei să-și dea seama că partidul respectiv e mort și îngropat, vă dați seama cine ne decide viitorul? Cine vrea o Românie normală? Anormalii ăștia, care nici nu știu pe ce lume se află. Pun pariu că, dacă ar fi venit vreun hâtru prin piață cu o pancartă faină, roșie, pe care să scrie ”PCR susține Guvernul”, s-ar fi găsit niște guțulani s-o fluture și pe-aia.

Nu mai vorbesc de faptul că, să aduci cinci mii de oameni din tot județul, preț de zeci de kilometri, cu pancarte scoase la imprimantă, cu steaguri, cu dichis, nu e de colo. În mitingul ăsta s-au băgat bani grei. Dar nu de la ei. Nu cred c-au venit baronii locali din Dâmbovița cu tencălăul de lei de-acasă. Nu cred că și-au adus imprimanta din vilă, ca să scoată la ea mii de lozinci colorate. Nici nu cred c-a făcut cinste Dragnea cu topuri de hârtie A3 la tot județul. În schimb sunt sută la sută convins că la ora asta nu mai e gram de tonner roșu prin imprimantele din  Dâmbovița și nici foicică de hârtie prin birouri. Cine plătește toată desfășurarea asta de forțe? Nu-i greu de ghicit: noi toți, care n-am fost acolo, dar dăm bani pe taxe, dăm bani pe impozite și, atunci când luăm un top de hârtie pentru copii, că le cere la școală, dăm o cotă parte, prin TVA, și la stat. Adică la bizonii de prin primării, care consumă tonnerele pe pancarte comuniste.

 

Și toate astea știți de ce? Pentru că voi, tinerilor frumoși și liberi care v-ați pișat pe el de vot în decembrie, n-ați vrut să vă mișcați fundul zece minute ca să puneți o amărâtă de ștampilă pe un amărât de buletin. Iar asta vă costă. Și-o să vă coste și mai mult, pentru că la mitingul următor, purtătorii de pancarte cu ”UNPR susține guvernul”, de care sigur râdeți și voi acum, s-ar putea să nu mai fie doar gibonii ăia arși la instalație. S-ar putea să fiți chiar voi, împinși de la spate cu mitraliera.

 

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare