HomeActualitateOprea, Generalul Interesul Național - buticar, valutist, Creștin și...

Oprea, Generalul Interesul Național – buticar, valutist, Creștin și Cocoș!

Mă, pentru că de ce acest articol? Pentru că generalul fără trupe Gabriel Oprea, viceprim (ministru) pe domeniul siguranței naționale este cel mai pupat în cur om al României în acest moment. Politicienii din opoziție îl slăvesc ca pe Arsenie Boca, PSD-ul, în frunte cu Plagy Viorel, îi lustruiește bocancii și ouăle pe bază de cremă, Mahalache, eminența maro a lui Klaus, face bisericuțe la Cotroceni cu el iar presa cu deficit de neuroni îl prezintă drept statuia vie a moralității și a respectării cuvântului dat. Deci, întrebăm becalian: pentru că de ce? Pentru că oamenii au nevoie de patronul bordelului UNPR în vederea creării unei majorități destinate accesului la ciolan. Între timp, pe tăcute, din blogul lui Tucă Marius se evaporă o investigație trăsnet a colegei Adriana Oprea Popescu despre averea Interesului Național iar temuta Agenție Națională de Integritate închide rapid o anchetă care privea minciunile din declarația de avere a vicepremierului de intendență. Și am zis că e momentul să doinim nițel din tastatură despre generalul cu apucături de caporal.

D-aici plecăm

Ȋn iunie 2005, Oprea și-a adus aminte că are prin case și bijuterii dobândite în perioada 1995 – 2005, în valoare de 9000 euro, dar și „picturi, statuete, vase, icoane, tablouri”, în valoare 60.000 euro. Ȋn același puseu de memorie, are încă o revelație și scrie că, în 13 iulie 2004, i-a vândut lui Anghel Iordănescu, cu 120.000 de euro, „teren și construcție dobândit în 1995”. Tot în iulie 2004, Iordănescu a cumpărat de la Oprea și „teren și construcție dobândite în 1993”, achitând 380.000 de euro. Niciuna dintre aceste tranzacții nu figurase însă în declarația de avere anterioară, din decembrie 2004. Și nici cei 500.000 de euro încasați de la Anghel Iordănescu”. Așa începea dezvăluirea colegei Adriana Oprea, intrată în evpotranspirație (ea, dezvăluirea) după ce veteranul Tucă a constatat că nu-i bine să urinezi pe Interesul Național. Dacă am fi ai dracului, ceea ce nu e cazul, am zice că nea Tata Puiu a devenit un fel de balsam de rufe jegoase pe care Interesul Național l-a turnat peste niște bănișori, mulți, de culoare dubioasă. Nea Cașchetă, care în mod cert n-avea banii pe care i-a plătit lui Oprea din vânzarea aprobării de ARO de la câștigarea CCE în 1986 cu Steaua, joacă în această schemă pe post de vârf fals. Pe motiv că în calitate de antrenor al lui Chipciu nu trebuie să depună declarație de avere. Deci poate să dribleze scurt, pe stânga, și să dea pasă în dreapta, totul petrecându-se fără minge, doar pe tabla din vestiar. Dar cum nu suntem ai dracului și știm carte, nu o să mergem pe acest raționament speculativ, ci pe unul mult mai concret.

Interesul Național – faza pe butique!

Bogăția lui Oprea izvorăște din fibra morală a economiei capitaliste, respectiv buticăreala anilor 1990. Este singurul milionar în euro care are la bază averea făcută din Boni-Bon, ciunga Turbo și blugii Pyramid. În perioada 1990-2000, Interesul Național era general de justiție (provenit din intendent, adică un fel de izmenar al Armatei) în timpul programului și buticar asociat în timpul liber. În perioada 1990-2004 îl regăsim pe domnul magistrat militar în postura de asociat la mai multe forme de privatizare incipientă făcând primii pași pe calea capitalismului sălbatic și de cumetrie. Cronologic treaba e cam așa: 1991- asociat cu alți 13 buticari în RICETI SRL, firmă dizolvată în 2001. Asociat în Nicola’s Impex SRL cu alți 6 băieți, firmă dizolvată tot în 2001. 1992- fondează GAGEDA IMPEX SRL ȘI GAGE IMPEX (probabil GAGE = Gabi General) și împreună cu soția Romline Trading, firmă înmormântată în cimitirul de la ONRC 6 ani mai târziu. În 1994 doamna general fondează ANA SERVICE 94 SRL (Ana este fiica familiei Oprea) pe care 3 ani mai târziu o vinde. Firma, nu fiica! Deci, să gândim! În vreme ce dădea cu ciocanul în masă (ciocanul lui de magistrat, se înțelege) generalul Găbiță o ardea cu buticarii prin Europa (complexul, nu continentul). Cât bănet să fi ieșit? Nu iese socoteala, pentru că la ora când citiți acest text minunat Oprea deține 8 case (mai tare ca Năstase). Mă rog, 7 și un spațiu comercial. În paralel cu buticăreala mai dădea doctorate la Academia de Miliție și cât dracului mai putea să câștige? Mult, frate! Prea mult.

Am mărci, am dolari!    

O mai țineți minte p-asta, nu? Da, prieteni, și dl Găbiță a ars-o cu schimbul valutar o vreme. Dar nu la colț de stradă, fapt pentru care nu l-am încadra ca valutist, ci organizat, la casa de schimb valutar Gaby Exchange Office SRL. Anul 1994 era, iar Interesul Național era magistrat și patron de exchange d-asta profitabil. Mă, atât de profitabil încât pe filieră intră Creștin Brothers, respectiv Dumitru Creștin, viitor golgheter cu goluri memorabile în poarta CFR – Necolaiciuc. Frații Creștin înseamnă Protan, Scandia și alte câteva vrăjeli cu banii BRD. Mă rog, d-astea de tranziție. Cu asemenea băieți face dl General de Justiție o combinație pe părțile sociale ale firmei Gaby Exchange. Moral, nu? În 1994 frații Creștin reapar în viața de om de afaceri a lui Găbiță Interesul Național sub formă de Petrocris SRL, firmă asociată cu prăvălia Oil Service Internațional SRL deținută de marele general fără trupe! Pardon, doi generali, că în cărți intră ca asociat și tata Puiu Iordănescu, proaspăt antrenor al lui Mutu și Chivu la națională! Ecuația Mitrea – Burci – Creștin – Necolaiciuc se umple de conținut iar statul de găuri în toate companiile patronate de ministerul transportului. Apoi intrarea în mafia lui Adrian Năstase în care-l găsește Băsescu prin 2004 se petrece în anul 2000, printr-o inginerie comercială, când generalul Găbițu reușește să-i vândă cocoși, vreo 3 și impecși și internaționali SRL, lui Dorin Cocoș și tandemului Bittner-Petrache. Iar generalul Interesul Național devine brusc agenție imobiliară, dar și șef de agenție guvernamentală, respectiv la cea a Rezervelor Statului. 

Da’interesul, cât e interesul?

Ca orice buticar evoluat Gabriel începe să frece case, terenuri și spații comerciale, să doneze mălai. Uite ce zice doamna Adriana Oprea: „Ȋn iulie 2007, Oprea vinde doua dintre terenuri, cel agricol, din Pipera, de 2000 mp, pe care-l cumpărase în  2004 cu 114.000 lei vechi, și cel intravilan, tot din Pipera, de 3000 mp, pe care dăduse, în 2004, 13.155.000 lei vechi. Cu tot cu construcțiile nefinalizate, cele doua suprafețe valorau acum 2.500.000 euro, suma pentru care Oprea a bătut palma cu SC BrooKLands SRL. Societatea era deținută de George Prelea, fostul consul onorific al Australiei la București, și de fiul acestuia, Andrew Prelea. Ȋn septembrie 2004, prin firma South Pacific Construcții (SPC), Prelea semnase un contract uriaș cu MApN, „pentru proiectarea și construcția a 10.000 de case in zona Băneasa-Străulești, precum și a mai multor centre comerciale destinate personalului din acest minister”. La acea dată, Gabriel Oprea era ministru delegat pentru Administrația Publică. Ȋn iulie 2007, când a încheiat tranziția de 2.500.000 de euro, Oprea era deputat si membru al Comisiei pentru exercitarea Controlul Parlamentar asupra Activității SRI”. Uite Coldeo, cine te controla pe tine! Nu știai, așa-i?

  Pe final, că poate aveți treabă și noi vă reținem, câteva minciuni ordinare în declarația de avere ale Interesului Național. Prima – în 2005, un apartament de 70 mp în București devine o vilă de 154 mp în Venus, cum nu se știe. A doua – în 2006 donează un teren de 71 de mp fiicei, teren pe care nu-l avea în declarația de avere. A treia – în 2009 declară venituri din chirii de 49.000 de euro furnizate de un apartament donat fiicei. Nasol! Și mai nasol, în declarație îi apar niște venituri de vreo 500 de milioane din dobânzi ale unui cont la ING Barings, cont care nu figurase în anii anteriori în declarația de avere. Asta că tot este nea Gabi ofițer la arma contabilitate! Tanti ANI a constatat că tot ce ați citit mai sus nu există și a închis un dosar deschis pe numele Interesului Național la o sesizare. Dovadă că dacă arestezi capul, turma de inspectori de integritate își ia câmpii!

Morala: cu ăsta v-ați găsit voi, mă, să faceți uneltiri anti-Ponta? Cu ăsta și cu Nicolicea, mă? Gândiți puțin la variante. Ponta-Oprea, Cazanciuc-Nicolicea! Hai sictir cu schimbarea voastră, că-i ca și cum v-ați schimba chiloții între boi! Pardon, voi!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare