HomeActualitateBarcelona se blindează pentru viitoarele atacuri dinspre Paris

Barcelona se blindează pentru viitoarele atacuri dinspre Paris

FC Barcelona a prins o teamă teribilă de PSG, după ce clubul din capitala Franței l-a „suflat” pe Neymar, contra sumei de 222 de milioane de euro.

Conducătorii grupării catalane își iau toate măsurile de precauție pentru ca episodul să nu se repete. Un exemplu cât se poate de real: în contractul lui Frenkie De Jong, fundaș central în vârstă de 21 de ani transferat recent de la Ajax Amsterdam, spaniolii au prevăzut o despăgubire de 400 de milioane de euro în cazul în care olandezul va pleca la PSG.

Președintele „Barcei”, Josep Bartomeu, a zburat special la Amsterdam pentru a pune „muntele de bani” pe biroul conducerii lui Ajax și pentru a-l convinge pe jucător să renunțe la ideea transferului la PSG, un transfer care părea foarte probabil la începutul sezonului.

O asemenea clauză, împotriva transferului la un anumit club, nu s-a mai văzut până acum în fotbal. Și nu e tot! Barcelona se blindează pe toate planurile pentru viitoarele atacuri dinspre Paris.

Măsuri stricte în cantonamentul „extratereștrilor”

[image image-id=”50065″ height=”400″ width=”400″ image-title=”fotbal2″]

Potrivit unor surse (ne)demne de încredere, măsurile luate în cantonamentul „extratereștrilor” sunt de-a dreptul draconice. Pe televizoarele din camerele fotbaliștilor și staff-ului tehnic nu mai rulează niciun canal franțuzesc. „Păcat, îmi plăceau filmele cu Louis de Funes”, s-ar fi plâns Luis Suarez, care va fi nevoit să se întoarcă la seria cu idolul său, Dracula. „De când descoperise ciclul cu de Funes, Luis era foarte comic. Venea la antrenamente îmbrăcat în jandarm. Acum va trebui să ne ferim din nou gâturile de colții lui”, a gândit Adrien Rabiot.

De asemenea, pentru ca jucătorilor să nu le vină vreo idee, au fost scoase din meniul zilnic croissantele, brânzeturile cu mucegai și fois-gras-ul, iar bucătarul Remy Ratatouille a fost concediat.

Lui Dembele i-au confiscat brelocul cu turnul Eiffel

[image image-id=”50066″ height=”400″ width=”400″ image-title=”fotbal3″]

„Este inimaginabil ce se întâmplă. Lui Dembele i-a fost confiscat brelocul cu Turnul Eiffel, iar tipsterii de aici nu mai au voie să dea ponturi pe meciurile lui PSG. Noroc că am un amic din Ploiești și intră pe comunitatea pariorilor din România”, a scris un ziarist de la periferia Barcelonei, în jurnalul personal.

Din câte se pare, nu doar Frenkie De Jong ar fi trebuit să aibă o clauză anti-PSG în contract. Aceeași prevedere trebuia să apară și în înțelegerile semnate cu Malcom, Coutinho și Arthur, ca și pe contractul reînnoit al lui Messi, dar o secretară neatentă a trecut Paris FC în loc de Paris SG.

Oficialii clubului din Ligue 2 au fost devastați: „Mon Dieu, ce n’est pas possible! Tocmai pregăteam o ofertă de câteva sute de milioane pentru Messi, dar se pare că mutarea e imposibilă”. Ei s-au reorientat, însă, destul de repede: „Trebuie să îl luăm acum pe Man, cu 50 de milioane. Luna viitoare va costa 100”.

Nu a fost prima dată când Paris FC a fost confundată cu Paris SG (deși pe Wikipedia scrie clar că această confuzie trebuie evitată, ca și cea Bucharest – Budapest). Legenda spune că Răzvan Burleanu, aflat în vizită de lucru la Paris, ar fi mers din greșeală la un meci al FC-ului și ar fi părăsit tribuna văzând că Mbappe, Cavani sau Di Maria nu se aflau printre titulari.

Le-au dat idei și cluburilor din România

[image image-id=”50067″ height=”400″ width=”400″ image-title=”fotbal4″]

Revenind la strategia anti-PSG a Barcelonei, trebuie spus că ea a dat idei și unor conducători de club din țara noastră. Fani „Barca” de mici, conducătorii grupării Avântul Dor Mărunt sunt deciși să aplice o tactică asemănătoare împotriva clubului Înfrățirea Gemenele, care a achitat clauza de reziliere pentru cel mai bun grataragiu din staff: 7 navete de bere și 85 de pungi de semințe decojite.

* Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare