HomeActualitateCeaușescu, nu fi trist, avem tot un securist!

Ceaușescu, nu fi trist, avem tot un securist!

Aseară, la canalul unei canalii fugite într-o direcție necunoscută, mustăciosul de Teleorman se jeluia cu toți dinții că iese lumea-n stradă, că-s indignați oamenii de mocăiala lui Iohannis, că nu-i mai poate stăpâni. E cam greu de imaginat că asistații care votează PSD  s-ar fi dezlipit de poarta din fața casei, unde așteaptă non-stop alocațiile și indemnizațiile, ca să vină în Bucale și să-l  dea jos pe Iohannis, dar parcă vedeam legiunile de pensionari luând cu asalt Cotroceniul, care cu furci, care cu topoare, care cu tigăi sau drujbe proaspăt luate de la promoție.

Din fericire pentru stabilitatea, liniștea și consensul de cimitir care trebuie să domnească în România teleormanizată, nu s-a întâmplat așa. Și nu s-a întâmplat pentru că ficusul de la Cotroceni a decis că n-are rost să-și pericliteze concediile pe 2017, 2018 și 2019, punându-se contra sistemului. N-a ieșit fum alb pe coșurile palatului, dar toate televiziunile au trâmbițat deja: ”Habemus Premierus”. Securistus Maximus! Așa că la loc comanda cu suspendarea și anticipatele, pauza de entuziasm s-a terminat, capu’ la fund!

Ce urmează nu e greu de ghicit. Pe undeva e bine: Dragnea a pierdut deja robinetul cu bani, care era secretul puterii sale. De acum, dacă n-o să vrea pixul premierului (adică SRI, băieții care i l-au strecurat pe sub nas pe Grindeanu), teleormăneanul n-o să mai primească bani nici să meargă la frizer, să-și mai tundă nițel mustața, că-i intră fătucii ăleia de 24 de ani în gură. La fel, baronii locali din PSD, care până acum au avut pâinea și cuțitul, o să fie nevoiți să facă un pas în spate, iar în locul lor vor veni tineri destoinici, dar tot cu ochi albaștri, că doar n-oți vrea să pună Sistemul la butoane niște oameni cinstiți. România va ajunge, cum bine spunea un jurnalist, o democrație cu epoleți. N-ai Academia de Securiști la bază, nu te angajează nici paznic la Scorzeze Security, darămite să pupi vreo slujbușoară în administrație.

Dar nu Iohannis e de vină că n-a avut curaj. Omul e comod, nu vrea să stea ca Băsescu, suspendat prin garaje. I se rupe lui că securiștii au pus iar gheara pe România. De vină sunteți voi, care nu v-ați mișcat curul la vot, și ați permis asta. Ați permis ca 3 milioane de inconștienți să decidă că vor revenirea la securismul cu față umană. Ceaușescu poate fi mândru: la un sfert de veac de când în stradă se striga ”Jos Securitatea!”, Securitatea e mai puternică și mai solidă ca niciodată. E drept, nu mai e inima țării, căci rareori mai bate pe cineva, dar de ce-ar trebui să-i mai bată pe români, când aceștia au devenit atât de imbecilizați încât nici măcar dreptul liber la vot, pentru care s-a murit în decembrie, nu și-l mai folosesc?

Așa că voi, erecților care v-ați pișat pe el de vot, să nu vă mirați când o să vreți să vă angajați undeva și-o să vi se dea cu jet, că a fost angajat un securist în locul vostru. Să nu vă indignați când o să vreți să demarați o afacere, iar sistemul o să vă bage bețe-n roate, fiindcă nu sunteți Ghiță și nici Grindeanu. Să nu vă plângeți când o să ajungeți prin spitale și-o să fiți dezinfectați cu apă chioară, luată de la HexiPharma, nici când o să fiți nevoiți să vă cumpărați și rivanolul, căci banii de rivanol ai statului s-au dus în curul  lui Vrăbi și-n paietele lui Secureanu. Voi singuri ați decis asta, prin indolența dovedită pe 11 decembrie. Și din cauza voastră situația în România va fi mai albastră decât ochii băieților de băieți care ne conduc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare