HomeActualitateCum ne poate scăpa Iohannis de PSD, pas cu...

Cum ne poate scăpa Iohannis de PSD, pas cu pas, în cinci pași simpli

S-or fi ghiftuit liderii PSD cu de toate de Sărbătorile astea, or fi băgat la maț sarmale, piftie, tobă și caltaboși, dar de partea cea mai râvnită de adevăratul cozonac, care este puterea, n-au avut parte. Cu zâmbetul tâmp cu care ne-a obișnuit deja, președintele Iohannis le-a fluturat cozonacul pe sub nas, să-i simtă aromele, apoi l-a luat și i-a invitat pe pesedei ca de Crăciunul ăsta să mănânce numai sarailii și baclavale până le-o ieși pe nas. Aparent, e doar o amânare a unui deznodământ inevitabil, dar ar putea fi și începutul sfârșitului pentru PSD.

Chiar dacă pare un scenariu fantezist, nimic nu ne împiedică să visăm cu ochii deschiși, căci asta e magia Crăciunului și dacă domnul Claus nu face acum o minune pentru noi, când s-o mai facă? Nu brusc, ci pas cu pas, cum îi place lui, în cinci pași simpli. De o guvernare PSD, cu toți dictatorii din acest partid, cu toți baronii, penalii și matracucile proțăpite în Parlament fiindcă erau fata lu' tata, băiatu lu' mama sau nepoata lu' Pandele, se poate scăpa mai ușor decât am putea crede. Trebuie doar puțină bunăvoință și mult curaj. Un curaj cum Iohannis n-a dovedit până acum, dar cine știe, poate de Revelionul ăsta pune și el gura pe șampania din care a băut Băsescu și se molipsește.

Primul pas ar fi respingerea doamnei Servil sau cum o cheamă. Nu pentru că e musulmancă și n-a păpat cu noi salam cu soia și răcituri de porc, nici pentru că e femeie și pe români, de la Cro-Magnon încoace i-au condus numai bărbați. Ci pentru că are un soț dubios de apropiat de un dictator sângeros, soțior care ar afla toate secretele NATO dacă nevestica devine premier. Că poate doamna Servil nu i-o spune direct ce vorbește ea prin CSAT, dar mai ști, o vorbi în somn și bâguie, fără să vrea, care-i șpilul cu scutul de la Deveselu, soțioru' îi spune lu' dictatoru' și dictatoru' îi ciripește lu' tatăl dictatorilor, gospodin Putin.

După respingerea doamnei Servil, președintele propune el un premier – pasul doi. Pe oricine vrea. Pe Horia Brenciu, pe Răduleasca, pe Zâna Surprizelor, pe strâmba lu Dodel, pe țăranul cu Maserati, pe Andra, pe Măruță, chiar și pe canapeaua Hapilica – pe oricine ar numi, va fi respins în Parlament. Atunci Dragnea se șucăre și vine el cu o nouă propunere. Dar, pe oricine ar propune, Klaus trebuie să respingă. Ăsta ar fi pasul trei și cel mai important: să aibă Klaus suficiente cojones să se opună propunerii PSD. Și, dacă n-are el, să împrumute de la soție – ne-am dat seama cu toții că doamna Carmen are suficiente!

Acuma o să spuneți bine, bine, pe tătăroaică a respins-o corect, dar a doua propunere de ce s-o mai respingă? Păi de ce nu? Poate să motiveze că persoana propusă n-are ochi albaștri, n-are bască, are un frate dinamovist sau dădea mucii pe pereți la grădiniță. Orice motiv e bun, că doar scopul scuză mijloacele. Și, după ce a respins și a doua propunere de învestitură din partea PSD, președintele demite Parlamentul și solicită organizarea de alegeri anticipate. Ăsta ar fi al patrulea pas.

Iar de aici încep problemele pentru Dragnea. Evident, mustăciosul va dori să se răzbune pe Klaus, că doar l-a și amenințat c-o să se vadă ”în altă parte”, adică la referendumul de demitere. Dar tare aș vrea să văd, în caz că Iohannis va fi, pe bună dreptate, suspendat, cum va fi el și demis prin referendum. Că n-aduce PSD la urne jumătate plus unu din ăia 18 milioane de votanți nici dacă îi învie pe Prince, David Bowie și George Michael și le dă cetățenia română. N-a reușit USL să scoată 50% prezență la referendumul contra lui Băsescu, darămite PSD azi, când la alegeri nu s-au deranjat să iasă din case nici 40% din electorat. Așa că Iohannis poate să joace liniștit la cacealma, că nu-l dărâmă nimeni.

În schimb, dacă se organizează alegeri anticipate, nu cred că dreptcredincioșii de la PSD și ALDE mai umflă peste 50% din voturi. Nu de alta, dar s-au cam prins toți românii cum stă treaba. S-au prins și pișăcioșii pe el de vot că e important să votezi, că altfel vine efendi Dragnea și-ți face și catedrală, și moschee, ba-ți taie și barba de hipster, la o adică, și-ți confiscă și bicicleta, că nu e verde ca steagul Profetului. Și s-au prins chiar și mulți dintre spălații pe creier care au votat PSD că Partidul le-a dat o mare țeapă, vrând să le pună premier musulman. Păi dacă așa stau lucrurile, de ce ar mai vota închinătorii la moaște cu PSD? Ca să se trezească, a doua oară, că ăsta le pune un premier canibal, care-i poate hali cu flocii de pe piept cu tot, printr-o simplă ordonanță de urgență?

Așa că la niște eventuale alegeri anticipate, PSD n-ar mai umfla caimacul, căci până și electoratul său mai captiv decât anumite organe ar sta în casă. Și, la o prezență ceva mai măricică din partea cealaltă, PSD nu ia mai mai mult de 40%, ALDE e istorie, deci adio aliați, iar curvele de la UDMR ar sări urgent în banca PNL-USR, să intre și ele în guvern. Și uite așa, prin al cincilea pas simplu, guvernul Liviu Dragnea, condus, scris, regizat și produs de Liviu Dragnea, va deveni un coșmar de domeniul trecutului.

Iar dacă și la alegeri anticipate românașii n-o să iasă la vot și tot în cur o să-i doară de viitorul lor, atunci PSD chiar merită să domnească în țara asta și să ne ungă premier și-un eschimos: oricum patru ani de acum înainte peste România va fi noapte polară.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare