HomeActualitateDupă 30 de ani, am realizat că Educația nu...

După 30 de ani, am realizat că Educația nu are un ministru

După ce a expirat perioada de interimat a lui Daniel Breaz la conducerea Ministerului Educației Naționale (MEN), în spațiul public s-a tot discutat că nu mai există un șef al Învățământului.

Premierul Viorica Dăncilă este nemulțumită de situația creată de președintele Klaus Iohannis, care a respins numirea noilor miniștri. Totuși, atât premierul, cât și șeful statului, sunt de părere că nu este cazul ca lumea să se impacienteze, având în vedere că Educația nu a mai avut, cu adevărat ,un ministru, de 30 de ani. Personajele care au fost numite la conducerea Învățământului, în ultimele trei decenii, nu au reușit să fie miniștri ai Educației.

În ceea ce privește îngrijorările părinților elevilor de clasa a VII-a, ce nu-și pot primi manualele, cât timp nu există un ministru care să semneze documentele necesare pentru procesul de achiziție, oficialii guvernamentali dau asigurări că nu este nevoie de cărți, mulți copii fiind obișnuiți să învețe chiar și în lipsa unei școli. Experții din Executiv au analizat ultimele cercetări din domeniul Educației, ce demonstrează că în procesul de învățământ nu sunt esențiale manualele, profesorii sau școlile. Specialiștii Ministerului Educației vor să încurajeze elevii să învețe singuri, deoarece astfel vor fi mult mai bine pregătiți pentru viață.

 
Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare