HomeActualitateMafia din Garda Națională de Mediu și apucăturile ei...

Mafia din Garda Națională de Mediu și apucăturile ei fine

Acum vreo 3 luni publicam p-aci o investigaţie jurnalistică despre gropile de gunoi din România. Un capitolaş era dedicat domnului VC (Vasile Cornel), şef la Garda de Mediu Ialomița. Concidență sau nu, tocmai ce l-au înhăţat băieţii doamnei Codruţa fix pe scriam noi atunci. Cum ar veni, noi i-am zis, dar n-a vrut să ne asculte. Una peste alta, România este la mâna poluatorilor pentru că Garda de Mediu este paravan și nu organ. Corupția colcăie la vârful instituției, comisarii din județe sunt, mare parte dintre ei, în spatele unor pirați ai deșeurilor care otrăvesc apele și solul deversând pe unde apucă otrăvuri colectate pe bani mulți de la poluatori. Ancheta pe care DNA o face la Garda de Mediu Ialomița poate fi un început în stoparea acestei mafii. 

Peștișorul de la Ialomița….

Ce ziceam noi? În Ialomița șeful Gărzii de Mediu este pesedistul Vasile Cornel. Băiatul cu freza pe stânga patronează o firmă care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor deținând în acest sens o licență eliberată de ANRSC în octombrie 2011. Numai că din 2010, potrivit declarației sale de interese postată pe site-ul Gărzii de Mediu, comisarul gunoier care deține 60% din firma Salubritate Comunală SRL operează pe teritoriul comunelor Vlădeni, Făcăeni, Stelnica și Gheorghe Doja. Adică le ridică gunoaiele primarilor PSD de n-are aer. Numai în 2013, susține comisarul gunoier, afacerea cu primarii PSD i-a adus dividende de vreo 570 de milioane de lei vechi. Poveste și mai frumoasă este că nu se știe unde ducea firma comisarului gunoiul colectat. Abia din 2012 Salubritate Comunală încheie un contract cu ADI ECOO 2009 SRL, pentru depozitarea gunoiului pe platforma operată de această firmă. Și ca orice comisar care se respectă, Vasile plătește din 2 în 2 facturile. Pentru un debit de circa 140 de milioane administratorul ADI ECOO a oprit accesul gunoierelor comisarului. Pe ce maidan o depozita dl comisar gunoaiele ridicate din comune, numai șefii lui Garda Național știu! Ca o paranteză, firma Salubritate Comunală nu figurează la APM Ialomița printre operatorii de salubritate autorizați. Cum să creadă cineva că datele furnizate de Garda de Mediu Ialomița mai pot fi luate în calcul ca fiind reale și cum să crezi că în Ialomița Garda de Mediu face și altceva decât să stea de 6 la poluatori. Conflictul de interese penal care tronează sub forma declarațiilor de interese ale comisarului, de mai bine de 2 ani,  fix pe site-ul Gărzii Naționale spune totul despre maniera în care autoritățile tratează problemele de mediu. Și cu un asemenea comisar de gardă de mediu, nu-i de mirare că și depozitele ecologice se transformă în gropi.  Sau că firme mari din județ funcționează fără stații de epurare  deși instalațiile trebuiau date în folosință de aprope un an.

…. și rechinul din Prahova

Numit în funcție la data de 20 mai 2013 de către ordinarul (obișnuitul adică) VVPonta, Florin Diaconu este parte din falanga PSD Prahova condusă de căpetenia Sebastian Ghiță. În calitate de șef al GM Prahova, Diaconu a supervizat și protejat afacerile urât mirositoare din spatele firmelor Vitalia, Demeco sau Gentoil, afaceri la care ne vom referi în curând. Imediat după numire  Diaconu a organizat o epurare în masă la nivelul județelor înlăturând din funcții comisari care deranjau afacerile protejate din domeniul deșeurilor . Operațiunea s-a soldat cu procese pierdute în serie de GNM și cu plăți compensatorii pentru disponibilizați plătite din buget. Este simptomatic cazul de la Vrancea, unde  șeful destituit de Diaconu a fost reîncadrat pe funcție ceea a condus la situția halucinantă ca instituția să plătească doi directori. În același timp însă, Diaconu a stat cu mizeria de la Ialomița sub nas, pesedistul Cornel Vasile fiind deșurubat din scaun doar de ancheta DNA.

Mafia deșeurilor sub pulpana Gărzii de Mediu

Firmele care colectează deșeuri sunt, de fapt, adevărații poluatori din România. Căci dacă producătorul de deșeuri periculoase poate fi localizat și controlat, firmele care colectează aceste otrăvuri apar și dispar aproape instantaneu. Pentru maximizarea profiturilor deșeurile toxice sunt colectate în scripte cu coduri de deșeuri nepericuloase  și sunt depozitate fie în depozite de deșeuri menajere, fie sunt abandonate în locații ferite sau încendiate în grajduri de foste CAP-uri închiriate, unde apar încendii întâmplătoare. În acest fel la canalizările menajere ajung metale grele sau emulsii acide, ambalajele de plastic care au conținut otrăvuri agricole ajung la retopit și se întorc pe piață ca inofensive sticle de apă minerală și așa mai departe. Este sport național și cei care trebuie să blocheze aceste practici criminale umflă șpăgi monumentale sau procente semnificative din aceste afaceri care sunt, practic, mașini de făcut bani. Din acest motiv ordinarul VVP a ținut să aibă la Garda Națională de Mediu un buldog de partid care să țină trena golanilor  care otrăvesc România. Numai că buboiul pare că vrea să se spargă. Să vedem în capul cui. 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare