HomeActualitateO Nuți la vremea ei face cât zece bărbați

O Nuți la vremea ei face cât zece bărbați

Știu, știu, celebra vorbă de înțelepciune românească suna altfel, dar în situația de față nu avem nici lăbuțe, nici femei, ci doar o ființă supranaturală, ceva între Uandăr Uămăn și Nevasta lu' Omu' Liliac: Elena Udrea. Sătulă să fie ”bună pentru România”, fosta ministresă s-a făcut fată rea și candidează din nou, sub sloganul ”O femeie cât zece bărbați”. De data asta singură-singurică, fiindcă nu mai are cine s-o împingă de la spate, toții bărbații din viața ei fiind, momentan, ocupați – Cocoș e la bulău, Pinalti e la bulău și nici Băselu nu se simte prea bine. Duamna ar fi putut candida tot la Neamț, dar asta ar fi însemnat multe sacrificii: iar să se mute în orășelul ăla mic și meschin, într-o garsonieră confort patru, să vadă moldovenii că trăiește ca ei, iar să dea cu mopul, să spele vasele, să bage cozonaci la cuptor pe tocuri. În plus, băștinașii erau niște nehaliți: dacă nu le dădeai, acolo, măcar un kil de zahăr și-o găleată largă și adâncă, pe care să scrie Elena Udrea, ca să știe bolovanii pe cine trebuie să pună ștampila, nu te votau nici de-ai dreaq.

Așa că Nuți și-a făcut curaj și acum atacă Bucureștiul. E la ea acasă, nu trebuie să cheltuiască prea mulți bani – nu că n-ar avea, dar iarăși intră procurorii la bănuieli – și aici speră să găsească suficienți îndrăgostiți de charisma ei blondă, să o voteze. Cam ce-o să facă Udrea dacă va fi aleasă ne spune chiar ea, între două rugăciuni, pe pagina de Facebook: ”Parlamentul viitorul trebuie să aibă curajul să lupte împotriva Sistemului și a modului ocult în care se exercită Puterea în România”. În traducere liberă, asta ar însemna că, dacă vine DNA cu o propunere de arestare, parlamentarii trebuie să se unească și să-l scape de pușcărie pe cel vizat, pentru că doar astfel luptă contra Sistemului. Cum au făcut-o și până acum. Bravos, coano Nuțico, halal să-ți fie!

Acum, lexicologii, lingviștii și alți specialiști în limbi moarte, vor dezbate dacă sloganul e corect, în ceea ce o privește pe DNA Udrea. Oare trebuia să fie ”o femeie cât zece bărbați”? Sau mai bine scria, pentru că era mai aproape de realitate, ”O femeie cu zece bărbați” – având în vedere numeroși domni care s-au grăbit să o ajute în carieră, de când era o micuță avocățică și până când a devenit ditamai ministresa pentru Dezvoltare și Turism? Probabil că niciuna dintre aceste variante nu e bună, din simplul motiv că nu atrage voturi. Păi ce-o să zică alegătorii? Bun, avem o femeie cât zece bărbați. Și ce-i cu asta? În orice sat sau oraș din România – excepție făcând localitățile unde femeile sunt egale cu bărbații, pentru că beau cot la cot cu ei – o femeie face cât zece bărbați, în sensul că muncește, spală, calcă, se ocupă de copii. De ce ar fi Udrea mai specială, când ea nici măcar n-are de cine să se ocupe?

Dacă Duamna Udrea e pe recepție, i-aș recomanda o altă strategie electorală. Nu, nu aș sfătui-o să promită alegătorilor ei ce-a promis Madonna alegătorilor lui Hillary, că asta nu e, în ciuda aparențelor, o treabă făcută cu cap. I-aș recomanda însă o metodă mult mai deșteaptă. Fiindcă tot sunt la modă emisiunile gen ”Burlacul”, ”Burlăcița”, ”Fata mare la măritat” etc, duamna Udrea ar trebui să candideze sub deviza ”O femeie pentru un singur bărbat”. Tot ce au de făcut alegătorii e să pună ștampila în pătrățelul pe care scrie Elena Udrea, să-și pozeze buletinul de vot și să se înscrie la o tombolă cu premii. Premiul trei să constea într-o săptămână cu Udrea la shopping la Paris – pe banii ei, premiul doi să fie o lună cu Udrea la shopping la Milano – tot pe banii ei, iar premiul întâi, evident, un an cu Udrea în chilie la o mănăstire din Moldova – gratis, să studieze împreună mătăniile, psalmii și târâtul în genunchi după moaște. Garantez că pe puțin o sută de mii de bucureșteni tineri și frumoși o vor vota. Și, dacă și-ar face o așa campanie electorală originală, zău de n-aș vota-o și eu  cu două mâini!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare