HomeActualitateRevista Tresei: Nu aduce anul ce aduce Dosarul Herțanu

Revista Tresei: Nu aduce anul ce aduce Dosarul Herțanu

Ce ar fi trebuit să învețe Dragoș Băsescu din pățania lui tătâne-su’ Mircea Băsesescu cu Bercea Mondialu’? Dar Andrei Chiliman din pățaniile lui Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Relu Fenechiu, Liviu Dragnea, Elena Udrea, Alina Bica șamd? Dar restul politicienilor care încă mai sunt în pită și cu deconturile nedecontate? Că este bine să se ferească de cei care le fac avansuri. Întotdeauna, după avans, urmează lichidarea. Și-apoi va fi plin de triste întâmplări de genul: „Chiloţii unde să mi-i pun, domnule gardian? Pe scăunel, lângă ai mei!”.

*Oricum am lua-o, reținerea lui Chiliman este o lovitură în plex primită de Noul și Mărețul Partid Național Liberal. Vorbim despre un vicepreședinte al partidului, iar dacă nu se iau măsuri statutare împotriva lui, atunci liderii partidului vor trebui să facă ciocul mic (nu că l-ar fi făcut extrem de mare până acum) și să nu mai acuze PSD că-l menține pe Ponta în fruntea mesei cu bucate. Iar dacă iau măsuri prea brusce (pluralul de la brusc, pentru cei care nu au deschis la timp goagălul), s-ar putea ca Chiliman să facă ciocul mare și să se ajungă la niște probleme privind finanțarea ilegală a PNL (că până acum s-a vorbit doar despre banii pe care i-ar fi încasat numai Băsescu ilegal, de parcă PDL nici n-ar fi existat). În plus, alt motiv  de ciocul mic ar fi legătura cu Dosarul Herțanu, cumnatul lui Ponta, care ne arată că strigătura tinerilor pe străzi mai an (Toate partidele, aceeași mizerie) ar cam fi purul adevăr și că (secretul lui Polichinele) afacerile sunt transpartinice. Cum mai ziceam, lista penalilor din PNL devine comparabilă cu aceea a celor din PSD. Așa aflăm cum Uniunea Social Liberală trăiește și fură de la noi în diverse forme infracționale continuate. În acest dosar au fost puși sub urmărire penală: Vlad Moisescu, Costescu Ioana și Brad Ion – ultimul trezorier al PNL.

*Încep să mă dumiresc de ce atâta scandal pe banii partidelor. Păi, de exemplu Mondialu' (ca, în trecut, Conu’ Puturiciu – actualmente decedat mortal). Din scandalul de anul trecut am aflat că Mondialu’ a dat bani numai la băsiști pe când era pesedeaua la guvernare, prostu' naibii! Cum să nu-l bage Ponta, Dragnea și restul companiei la pârnaie pentru greșitul adrisantului? Iaca o mită pierdută. Așa c-a început numărătoarea paralelă a mitelor. PNL cere la Camera Deputaților constituirea unei comisii de anchetă pentru anchetarea Dosarului Rompetrol. Credeți c-ar putea fi considerat un atac direct la Victor Ponta? Mai ales că el, la 10 zile după ce a fost pus sub urmărire penală de către DNA, și-a schimbat declarația de avere. Aflăm că acest Pristanda al declarațiilor de avere a vândut, în mai, două apartamente, a dobândit un altul, prin schimb cu socrul său, Ilie Sârbu, a donat o casă de vacanţă, a cedat maşina Citroen şi a declarat că deţine o cotă de 1/2 dintr-o casă de vacanţă la Cornu, pentru care, până în 2014, titular era doar soţia sa. Victor Ponta a completat declarația vineri, 12 iunie, în aceeaşi zi în care a avut loc votul pe moțiunea de cenzură depusă de PNL și în care premierul a plecat la Baku, pentru a participa la deschiderea Jocurilor Europene.

*Între timp, continuă clăbucul anti-Justiție la Latrina 3. Parcă-l și văd pe Varan cum se plimbă agitat prin celulă, cu telecomanda în mână; în haine de odaie (în fond el este “adrisantul” pierdut al atâtor plângeri în contra Justiției în continaure băsistă). Gâlmea este în picioare, mai spre vorbitor și îl ține pe MirceaBadeaChiarEl în lesă.
Varanul: (butonând nervos telecomanda și nenimerind butonul de închidere a televizorului. Se aude vocea Tiranului): "… Ruşine pentru Justiția noastră să tremure în faţa unui om!… Ruşine pentru judecătorii, care n-au curajul să reteze ghearele unui vampir!…" (Sufocându-se, indignat): Eu vampir, 'ai?… Caraghioz!”
MirceaBadeaChiarEl (cu bale în colțul gurii): Schiau! Ham-ham!”
Gâlmea: (bombându-și aprig fruntea): Curat caraghioz!… Pardon, să iertaţi, Domn' Profesor, că întreb: bampir… ce-i aia, bampir?”
Varanul: Unul… unul care suge sângele poporului… Eu sug sângele poporului!…”
Gâlmea: „Dumneata sugi sângele poporului!… Aoleu!”
MirceaBadeaChiarEl: „Eu sug. Vreau sug!”
Varanul: „Mişel!”
Gâlmea: „Curat mişel!”
MirceaBadeaChiarEl: „Ham-Ham! Trebuie sug!”
Varanul: „Murdar!”
Gâlmea: „Curat murdar!”

*Încă de dinainte de a intra la Cremenal, Varanul strivește la Tirania, iar Tirania nu-i pune secehestru pe trâmbițe și avere. Vi-l mai aduceți aminte pe Mondialu' răcnind din dubă?: Haoleo, praleo! E nește oameni pierduți!… Pierduți!… Eu poate să mai scap… căci poate să mai scap! Dar ei e perduți!… Când m-a săltat mascații, le-am scăpat parai la greu… acuma-i arestez eu pe toți și n-are să mai scape până nu mi-o găsi mita Domn' Voiculescu… pentru că poate să mai aibe noroc s-o găsescă… Strigând din fundul dubei: Ghiţă! Ghiţă! Zi-le că le-am dat doo meleoane dă parai!”. Ce să le mai zică Giță, acuma-i el suspectat de primirea necuvenită a melioane de parai… Zilele acestea numai Gâlmea “le mai zice bine” (vorba boborului) din studioul Latrinei 3, bombând fruntea extrem de amenințător, plescăind voluptos din buzițe și graseind cuvintele: După falsuri seculare, care au durat aproape trei ceasuri în direct, iată visul nostru realizat! Am luptat şi am progresat: ieri obscuritatea pixelului albastru, azi lumina vine de la Răsărit! Ieri amatorismul reluării în buclă, azi rostogolirea rahatului în ventilator! Ieri veselia, azi nota de plată și întristarea!… Iată avantajele spălării pe creier! Ne privesc și ne cred. Niște imbecili!” (aparte): „Hopa, cred că n-am pus punct unde trebuie”
MirceaBadeaChiarEl: „Curat imbecili! Publicitate! Publicitate!”
Ăsta nu-i sfârșitul până nu-i saltă pe toți la ospiciu.

*Că veni vorba despre ospiciu, Rusia cere o anchetă internaţională privind aselenizarea americană din 1969. Cel puțin așa anunţă (preluat de tembeliziuni) un purtător de cuvânt al Comitetului de anchetă. Asta ca răspuns la o investigaţie condusă de către americani vizând FIFA, care a pus la îndoială corectitudinea alegerii Rusiei drept gazdă a ediţiei din 2018 a Cupei Mondiale de fotbal. Vorba unui prieten: “tot Rusia cere verificarea alegerii judecatorului la CCR si emiterea eratei de catre CCR”. Eu sper să se dea un răspuns și când reprimim de la Moscova Tezaurul furat în 1918.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare