HomeTechStudiu: abuzul de social media dăunează grav babardelii

Studiu: abuzul de social media dăunează grav babardelii

Conform unui studiu realizat recent de o mare companie britanică producătoare de “condoame”, 4 din 10 persoane au declarat că nu le mai arde să inițieze nimic cu partenerul de viață dacă acesta stă cu nasul numai în smartphone sau în tabletă. De asemenea, 41% dintre repondenți au recunoscut că și-au petrecut concediile în pat cu persoana iubită, dar fiecare și-a văzut de telefonul lui. Adică mai pe șleau, libidoul și ulterior babardeala au devenit cam vintage, de când a apărut toată nebunia asta cu internetul, gadget-urile, check-in-urile pe feisbuc, selfie-urile pe instagram, like-urile, comment-urile la statusuri, și alte asemenea.

Pare-se că social media e marele obstacol în calea coțăielii și a orgasmului, deoarece, potrivit studiului, o treime dintre persoanele sub 35 de ani au recunoscut că tehnologia le afectează viața sexuală, în special în vacanțe. Păi, dacă nici în concediu nu asculți îndemnul reclamelor acelora stupide și nu te bucuri de “micile plăceri ale vieții”, atunci când, nenicule? Cât chef să ai să te arzi cu cineva la birou, eventual în camera copiatorului sau în timpii morți din trafic, ori atunci când ai ajuns acasă, după o zi grea la serviciu în care ți-a găurit șeful timpanul cu urletele lui? Iar dacă lucrurile stau așa, atunci când naiba mai găsesc timp și dispoziție oamenii să mai facă și copii? Vedeți, nu degeaba se tot plânge lumea că rata natalității e în continuă scădere.

Am ajuns la un nivel al societății în care paradoxurile funcționează ca unse. Inițial, apariția social media avea scopul de spori numărul și calitatea relațiilor interumane prin facilitarea interacțiunii între persoane aflate în cele mai îndepărtate colțuri ale globului. Ideea de bază a rețelelor de socializare este să te conecteze cu cât mai mulți oameni, ca să împărtășești cu ei experiențele personale, opiniile, lucrurile care îți plac sau pe care le detesti, felurile de mâncare pe care le servești la micul dejun, la prânz și la cină, etc. Ca mai apoi, alții mai dăștepți ca noi, cărora li se mai spune și cercetători, sociologi și psihologi, să ne atragă atenția asupra pericolelor alienării și depresiei create de social media.

Hm, poate vă veți întreba cum vine treaba asta?! Păi, e simplu. Experții spun că social media duce la pierderea interacțiunii umane reale, pentru că una e să stai de vorbă cu o persoană față în față, să îi poți vedea gesturile sau mimica și alta e să comunici cu ea pe internet și să-i trimiți emoticoni cu râs, plâns, nervi, confetti, minions, etc. Depresia și alienarea sunt două fenomene care apar în special în rândul tinerilor, care în loc să iasă în parc, la un loc de joacă sau mai nou la mall, preferă să se închidă între patru pereți și să discute cu prietenii lor în mediul virtual. Ba mai mult, pe rețelele de socializare poți avea orice identitate. Deci, dacă nu cunoști în prealabil persoana în carne și oase, habar nu ai dacă stai de vorbă cu un bărbat, o femeie, un pedofil, un traficant de carne vie sau de organe, ș.a.m.d.

Totuși, poate dracul nu e chiar atât de negru, iar social media asta are și câteva efecte pozitive. În primul rând, dacă acest studiu s-ar efectua și în România, rezultatele nu ar diferi cu mult, mai ales că internetul a ajuns acum și în mediul rural. În prezent, mulți oameni de la țară au fibră optică în casă, dar WC-ul încă în fundul curții. În al doilea rând, pe la începutul anului a fost efectuată o analiză care relevă influența ortodoxismului în relațiile de cuplu asupra populației românești. Astfel, cei mai mulți copii din țara noastră sunt concepuți în Postul Crăciunului, iar cei mai puțini în Postul Paștelui. Românii – cred că se referă la cei care știu să facă diferența între Crăciun și Paște – percep nașterea Domnului ca pe o sărbătoare veselă și se pare că și ca pe un stimulent sexual, astfel încălcând regulile. Pe de altă parte, răstignirea și moartea le cam taie românilor cheful de coțăială.

Bine, bine, dar ce legătura are asta cu social media care nu ne lasă să ne încălecăm ca iepurii? Păi are, pentru că pornind de la premiza că benoclatul în tabletă și mobil îți taie elanul hormonal, atunci aceasta ar putea fi cea mai bună metodă profilactică pentru stoparea păcatului carnal în postul Crăciunului. Cum preoțimea, mult supraestimată în țara asta, îi îndeamnă pe bunii creștini să fie abstinenți la produse din carne, brânză, lapte și ouă, la fel de bine ar putea invoca și sfântul feisbuc pentru a-i lecui de poftele carnale în perioada postului. Ba mai mult, toată lumea se plânge în stânga și-n dreapta că nu se mai respectă tradițiile și că fetele mari sunt o specie pe cale de dispariție. Atunci haideți dragi părinți strângeți un pic cureaua, puneți mână de la mână și cumpărați-le odraslelor un smartphone în ofertă, la abonament, cu trafic de date inclus. Și atunci nici c-o să mai vedeți picior de fetiță seara la portiță căreia să-i fure Gheorghiță virginitatea pe sub fustiță.

Reîntorcându-ne la efectele negative ale social media, precum scăderea natalității, poate ar trebui să le anunțe cineva și pe Liana Stanciu și Olivia Steer, susținătoarele Coaliției pentru Familie, care au depus cu multă mândrie în suflete la Senat acea propunere legislativă de revizuire a Constituției care să prevadă că familia e întemeiată în urma căsătoriei între un bărbat și o femeie. Unul dintre argumentele “forte” ale acestei inițiative, susținută din umbră de BOR și care cică a strâns 3 milioane de semnături, este că homosexualitatea este un “obicei prost” care duce la scăderea natalității și, în cele din urmă, la “extincție totală”.

Așadar, această social media e dată în tun, domn’le. Ea ne dă bătăi de cap pentru că a devenit o stavilă în calea poftelor trupești și a stării de bine, dată de actul sexual prin eliberarea serotoninei, dopaminei și a endorfinelor. Totuși, e ciudat cum de există o groază de articole online cu sfaturi utile despre sex, despre poziții care stimulează copularea și cum se face de nu mai ajungi să și consumi actul, pentru că pierzi prea multe ore în fața calculatorului. Prin urmare, dacă vreți să salvați rasa umană de la “extincție totală”, atunci nu mai frecați atâta degetele pe ecranele gadget-urilor și puneți-vă serios pe babardeală.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare