HomePoliticParlamentTehnologia nu ține pasul cu prostia

Tehnologia nu ține pasul cu prostia

Senatorul UNPR Marius Ovidiu Isăilă, ex-PSD, tocmai ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, plus confiscarea din avere a echivalentului unui para-ndărăt de 180.000 de euro pe care l-ar fi cerut insistent.

Povestea nu este neaparat despre șpaga cerută (valoare, motivații șamd) și nici despre neșansa pe care a avut-o România, în anul de grație 2012, să i se trimită-n Șparlament, prin vot liber, democratic, vreo 200 de penali dovediți (o parte chiar încarcerați) din restul de 588 (care-au rămas negustori cinstiți).

Povestea, ca să aibă o morală, este despre cum prostul absolut o fi văzut prea multe filme cu “șpioni” și mafioți la viața lui și despre cum eu am bănuiala (din ce în ce mai legitimă) că o parte din cei care fac astfel de filme sunt în cârdășie cu organele de cercetare penală. Că altfel nu-mi explic cum de prostia încă surclasează tehnologia.

Să vedem scena, să o putem analiza: senatorul partidului de izmănari a dorit să se bucure și el de avantajele funcției în care l-a trimis “boborul” așa că a cerut o șpagă. Știind el că procurorii sunt extrem de vigilenți și că cei cărora li se cere șpagă cam dau în gât (de bună voie, dacă se simt nedreptățiți, sau, ca de voie bună, când sunt prinși – rezultatul fiind o bunăvoință extremă din partea organului de cercetare penală), l-a dus la buda Șparlamentului pe omul venit cu punguța cu șpagă. Unde l-a pus să se dezbrace la pielea goală, să vadă dacă are vreun microfon în plus. Mituitorul s-a dezbrăcat și și-a pus hainele alături, arătându-i mituitului un singur microfon. Așa că mituiul s-a repezit la șpagă și a înhățat-o.

Numai că, caz tipic de ghinion (nu, nu se consemnează că banii ar fi fost marcați simpatic cu cerneală), celălalt microfon înregistra discuția, discret, dintre hainele puse alături.

Probă suficientă pentru încarcerarea de 4 ani.

Deci, mai bine vedeți filme cu proști, nu faceți parte din ele.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare