HomeSocialD'ale cetateanului10 motive imbatabile sa alegi o masina second hand

10 motive imbatabile sa alegi o masina second hand

Fie ca iei in calcul doar anunturile de vanzare pentru masini second hand, fie ca ultimele show-uri auto si lansari de pe piata te atrag si te gandesti cum sa faci rost de bani sa iti cumperi o masina noua, fiecare varianta – atat masinile vechi cat si cele noi – vin la pachet cu o serie de beneficii, dar si cu dezavantaje.

Ca sa te ajutam sa iei decizia cea mai buna pentru tine, iata mai jos o lista cu cele mai bune 10 motive care sa te faca sa iei in calcul achizitionarea unei masini second hand.

1. Deprecierea

Ca sa incheiem inca din start cu acest capitol, trebuie sa spunem clar: masinile se depreciaza! Cu cateva exceptii cu adevarat remarcabile, cumpararea unei masini noi ca investitie este o idee proasta.

[image image-id=”50051″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand1″]

Este adevarat ca masinile sunt din ce in ce mai durabile, insa acestea isi pierd foarte mult din valoare in primii ani de viata. Desi exista unele modele care fac fata deprecierii mai bine decat altele, majoritatea cumparatorilor se pot astepta ca o masina noua sa scada cu pana la 50% din valoare in primii trei ani de cand iese din productie.
Este foarte adevarat ca toate masinile noi vin la pachet cu o serie intreaga de beneficii, precum garantii, service gratuit, finantari avantajoase, insa legea inevitabila a deprecierii implica un cost substantial si un motiv foarte important pentru care sa te gandesti sa cumperi mai degraba o masina folosita, decat una nou nouta.

[image image-id=”50052″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand2″]

2. Mai multe optiuni adecvate bugetului

Acesta este punctul in care cercetarea pietei in vederea unei noi achizitii auto devine mult mai distractiva decat conceperea bugetului pentru o masina recent lansata! Datorita deprecierii, banii pe care i-ai muncit cu greu iti pot da sansa sa speri la o masina mult mai buna decat daca ai cumpara o masina noua. E posibil ca bugetul tau sa nu iti permita sa speri decat la o varianta de baza sau la o masina entry-level daca vrei neaparat o achizitie nou nouta, insa acelasi buget te poate ajuta sa iti cumperi ceva cu mult mai luxos si mai bine echipat, desi second hand.

[image image-id=”50053″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand3″]

3. Masini second hand cu garantie?

Pentru multi cumparatori, faptul ca exista o garantie care sa ii protejeze de defectele unui autovehicul, reprezinta un avantaj care ii face sa simta ca merita sa plateasca o masina noua. Astazi, insa, aproape toti dealerii de masini ofera o gama de masini second hand cu garantie, o initiativa care face din achizitionarea unei masini folosite un demers cu mult mai putin ingrijorator.
De obicei autovehiculele rulate  oferite de dealerii auto includ garantie  (desi kilometrajul si timpul acoperit de aceasta garantie variaza) si adesea beneficii aditionale, precum service gratuit si chiar o masina gratuita la schimb, atunci cand masina ta trebuie sa intre in service.

[image image-id=”50054″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand4″]

4. Diversitate

In fiecare an, cateva sute de modele noi de masini sunt oferite spre vanzare pe piata internationala de masini noi, dar daca diversitatea este cea care ne condimenteaza viata, nu putem sa nu recunoastem ca piata de masini second hand ofera cu mult mai multa diversitate.
Dincolo de gusturile diferite, e posibil de pilda ca masina pe care o doresti sa nu se mai fabrice…

Din fericire, piata de masini rulate te salveaza din aceasta situatie! Daca esti, de pilda, un pasionat al masinilor Ford, e bine sa stii ca in 2019 Ford va opri productia modelelor Focus si Fiesta, asa ca piata de masini second va fi o salvare pentru tine! De asemenea, nu mai sunt multe masini sport care sa se fabrice astazi, dar piata de masini second hand iti poate oferi cateva variante bune. Pe segmentul de hatchback-uri poti gasi inca un Peugeot 206 second hand, un model iconic pentru marca franceza…

[image image-id=”50055″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand5″]

5. Informatii

Exista resurse online care te pot ajuta sa gasesti nenumarate informatii, atat despre masini noi, cat si despre masini second hand, topuri, tabele comparative, la fel ca si grafice si informatii despre preturile masinilor second hand.
Instrumente precum valoarea de piata a unei masini, calculate comparand anunturi similare dintr-o baza de date sunt de un real ajutor pentru clientii care isi doresc sa estimeze cam cat ar trebui sa coste o masina second hand de un anumit tip.
Pentru ca analizeaza o serie de criterii particulare fiecarui brand sau model, valoarea de piata a unei masini este un indicator care te poate ajuta sa fii sigur ca nu platesti mai mult decat trebuie.

[image image-id=”50056″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand6″]

6. Costuri reduse pentru asigurare

Valoarea masinii tale este principalul aspect pe care compania de asigurari il ia in considerare atunci cand determina costurile asigurarii. Si chiar are sens: cu cat valoarea masinii este mai mare, cu atat sumele cu care compania va trebui sa te despagubeasca in cazul unui accident vor fi mai mari. Este de inteles de ce un BMW cumparat second hand va fi mai ieftin de asigurat decat unul cumparat nou.

Si iata-ne intorsi la depreciere! Poate ca tu personal nu vei constata diferenta dintre un BMW vechi de trei ani si unul nou nout, dar poti fi sigur ca orice companie de asigurari o va face!

7. Taxe mai mici la inscriere

Desigur, taxele depind de locul in care traiesti, dar in general masinile vechi costa mai putin atunci cand trebuie inscrise. Exista desigur si tari in care taxele sunt aceleasi indiferent de masina inscrisa, dar in general pretul variaza in functie de varsta, de greutate si chiar de putere.

[image image-id=”50057″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand7″]

8. Masinile actuale au o durata de viata mai mare

Exista un motiv pentru care nimeni nu mai vinde astazi masini cu un kilometraj de 5 cifre. Optiunea unei garantii venite la pachet cu masina ar trebui sa linisteasca multi oponenti ai masinilor second hand. In plus, simpla existenta a acestor programe confera credibilitate unui adevar foarte convenabil: masinile sunt astazi mai durabile ca niciodata!
Clientii de pe piata de masini second hand ar trebui sa se asigure ca achizitiile lor sunt verificate de un mecanic sau service auto. Oricum, grijile cu privire la durata de viata ramasa a unei masini rulate pot fi lasate de-o parte.

[image image-id=”50058″ height=”400″ width=”400″ image-title=”hand8″]

9. Istoricul de service al masinilor rulate – un atu

Daca masinile “au o durata de viata mai lunga ca niciodata” nu inseamna ca poti sa te relaxezi 100% atunci cand ai in vedere sa cumperi o masina second hand. Insa existenta unui raport de istoric al unei masini si a site-urilor care ofera astfel de rapoarte poate fi un motiv de liniste!
Companiile care ofera rapoarte de istoric se bazeaza pe surse proprii pentru a oferi informatii exacte si actualizate, ceea ce inseamna ca ori de cate ori o masina trece prin schimbari, cand are un accident, sau cand este reparata, istoric de service ar trebui sa reflecte aceasta informatie. Desigur, trebuie in primul rand ca aceste incidente sa fie raportate pentru ca ele sa apara in istoric.
O regula generala este ca un istoric prost al unei masini te poate ajuta sa eviti sa cumperi o masina proasta, dar un istoric bun nu inseamna neaparat ca nu ai nevoie si de o inspectie tehnica inainte de a face o achizitie!

10. Masinile second hand au comunitati foarte utile

Una dintre frumusetile pietei de masini second hand este potentialul incontestabil al comunitatilor de proprietari.
Indiferent de masina pe care ti-o cumperi, exista un colt pe internet dedicat proprietarilor ca tine, fie ca este vorba despre site-uri, forumuri, grupuri de discutii sau pagini pe retele de socializare. Sunt locuri unde nenumarati utilizatori au intrebat si au primit de-a lungul timpului raspunsuri la mii de intrebari pe teme mecanice. Desi piata de masini noi se confrunta in mod constant cu probleme si provocari neasteptate, de cele mai multe ori problemele comune privitoare la masinile vechi au fost deja rezolvate.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare