HomeSocialD'ale cetateanuluiCand este justificata achizitionarea unei plite cu inductie?

Cand este justificata achizitionarea unei plite cu inductie?

O intrebare care este din ce in ce mai des pusa si la care tot mai multe persoane incearca sa gaseasca raspunsul. Cand este justificata achizitionarea unei plite cu inductie? Noi suntem de parere ca in orice moment achizitionarea unei plite cu inductie este justificata, iar asta pentru ca ea ne ofera un numar mare de avantaje, de care vom putea profita in detrimentul plitelor clasice pe gaz.

Care sunt mai exact toate aceste avantaje pe care plita cu inductie le are de oferit? In primul rand siguranta. Din moment ce nu mai depindem de gaz nu mai trebuie sa facem verificari periodice pentru a ne asigura ca nu exista scurgeri de gaze, care in multe cazuri se pot dovedi a fi mortale in cazul unei explozii. Astfel de riscuri si probleme dispar atunci cand vine vorba de o astfel de plita, iar asta pentru ca ea functioneaza cu ajutorul curentului electric. Un alt motiv pentru care plita cu inductie este mult mai sigura este reprezentat de faptul casingura zona care se incalzeste este cea care intra in contact direct cu oala. Asadar, daca esti o persoana mai neatenta de felul tau, riscurile ca tu sa te arzi scad foarte aproape de zero.

Pe langa siguranta in utilizare, un alt avantaj al unor astfel de modele de plite cu inductie este reprezentat de lipsa pierderii caldurii, iar acest lucru se datoreaza faptului ca transferul de caldura se face direct de la sursa electromagnetica la materialul feros din care este confectionat vasul in care gatim. Asadar, ne bucuram de o eficienta energetica ridicata, ideala in cazul in care iti faci griji ca un astfel de electrocasnic poate fi costisitor pe termen lung din cauza consumului ridicat de curent.

[image image-id=”49080″ height=”400″ width=”400″ image-title=”plita-inductieaa”]

Un alt motiv pentru care foarte multe persoane adora pur si simplu plitele cu inductie este instalarea foarte usoara si design-ul placut pe care il are, oferind bucatariei noastre un plus de eleganta si personalitate. In cazul in care optam pentru o plita incorporabila cu inductie, atunci aceasta va putea fi instalata foarte usor direct in blatul mobilei tale. Fara batai de cap, Sa nu uitam nici de faptul ca acest tip de plite sunt apreciate pentru faptul ca se curata foarte usor, de multe ori fiind necesara doar o simpla laveta umeda pentru a scapa de murdaria care poate sa apara in timpul prepararii mancarii.

Pe langa o eficienta energetica foarte buna, gatitul prin inductie este si mult mai rapid si ne ofera un control mult mai bun asupra prepararii mancarii. De ce? Putem mentine temperatura la acelasi nivel pe intreaga durata a gatitului, iar in cazul unor preparate acest lucru este de preferat, deoarece vor avea un gust mai bun si vor scadea foarte mult riscurile ca tu sa o arzi. 

Daca suntem dispusi sa scoatem din buzunar o suma mai mare de bani, atunci nici nu trebuie sa te gandesti la care va fi numarul de arzatoare de care dispune noua ta plita. Asta pentru ca in ultima perioada pe piata au inceput sa apara tot mai multe modele care se folosesc de o tehnologie noua, care ne ofera flexibilitate din acest punct de vedere. In ce sens? Foarte simplu: aceste plite ne permit modificarea marimii zonelor de inductie in functie de care sunt nevoile noastre. Foarte tare, nu-i asa?

La fel ca in cazul oricarui alt aparat, si in ceea ce priveste plita cu inductie exista si cateva dezavantaje. Cel mai notabil dezavantaj este reprezentat de necesitatea de a folosi niste oale speciale, care au fost create special pentru acest tip de preparare a alimentelor. Asadar… o sa fii nevoit sa faci o investitie in plus in noi oale si tigai pentru ca tu sa te poti bucura la maxim de pe urma acestuio electrocasnic. Noi suntem de parere ca plitele cu inductie reprezinta viitorul, asadar investitia pe care tu o vei face va merita cu siguranta pe termen lung.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare