HomeSocialSanatate si alte boliCateva lucruri pe care e bine sa le stii...

Cateva lucruri pe care e bine sa le stii despre suplimentele naturale

Suplimentele naturale sunt foarte rar cumparate la recomandarea medicului. De cele mai multe ori preferam sa ne alegem singuri „tratamentul”, crezand ca suntem pe deplin informati despre problemele pe care vrem sa le tratam cu ajutorul lor. Pana la urma suplimentele acestea sunt din ingrediente naturale, ce rau ar putea sa ne faca rau, nu-i asa? Ei bine… gresit. Nu e deloc recomandat sa le luam complet aleator.

Trebuie spus chiar de la inceput faptul ca nu exista si nici nu va exista vreodata un produs miraculos care sa ne scape de toate problemele pe care le avem. De asemenea, in cazul multor suplimente naturale prezente pe piata din Romania inca nu au fost facute suficient de multe teste si studii, astfel incat efectele lor nu pot fi unele certe.

Dupa cum spuneam, majoritatea dintre noi apelam la suplimentele alimentare fara o prescriptie medicala. In cazul in care alegem totusi aceasta varianta, recomandarea noastra este sa se incerce totusi o informare corecta in legatura cu avantajele si dezavantajele aduse de produsul respectiv. Asta inseamna ca va trebui sa citesti cu atentie eticheta produsului si chiar sa vizitezi un forum cu pareri despre suplimente, astfel incat sa stii la ce sa te astepti. In acest fel o sa poti afla si daca suplimentele respective pot sau nu pot fi luate concomitent cu alte tratamente.

Pe piata sunt in momentul de fata destul de multe suplimente alimentare de care nu putem spune ca ai nevoie, sau cel putin nu tot timpul. Exista insa si exceptii, la fel ca in orice alt caz. Pe lista cu exceptii putem include acele suplimente alimentare care sunt benefice atunci cand ne dorim sa avem o alimentatie echilibrata si o sanatate de fier. Este vorba de: acizii grasi Omega-3, Vitamina D, Seleniu, Zinc, Probiotice, Magneziu, Coenzima Q10 si asa mai departe. Vorbim practic de cele mai comune si mai recomandate suplimente alimentare.

O alta tendina a romanilor este aceea de a apela la suplimentele cu vitamine. Trebuie spus ca acestea aduc si avantaje, dar si dezavantaje atunci cand ele sunt luate in exces. De exemplu, au fost realizate mai multe studii, iar in urma acestora s-a ajuns la conluzia ca anumite vitamine care sunt luate in exces pot duce chiar la scurtarea vietii. Aceste studii fac referire la vitaminele A si E, precum si la betacarotenoizi.

Ce iti recomandam noi? Ca inainte sa apelezi la astfel de suplimente naturale fara a te consulta cu un medic, sa incerci sa iti iei nutrientii necesari organismului din alimente. Daca observi ca iti este greu sa faci acest lucru abia atunci iti poti pune problema cautarii unor produse de calitate.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare